OTE, Vodafone şi Wind vor plăti Greciei 381 milioane de euro pentru folosirea unor frecvenţe radio

 

OTE, Vodafone şi Wind Hellas au obţinut dreptul de folosire a unor frecvenţe radio pe 15 ani, în Grecia, pentru 381 de milioane de euro, preţul minim stabilit în cadrul licitaţiei, potrivit Mediafax.

Cele trei companii au drept de folosire a frecvenţelor în benzile de 800 şi 2.600 MHz până în 2029, a declarat un reprezentant al Comisiei pentru Telecomunicaţii şi Poştă.

O treime din suma de 381 de milioane euro va fi plătită în numerar în acest an, iar restul va fi achitat în februarie sau în tranşe anuale în următorii doi ani.


Vânzarea drepturilor de folosire a frecvenţelor face parte dintr-un plan de privatizare convenit împreună cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Guvernul de la Atena vizează strângerea unei sume în valoare de 1,5 miliarde de euro din retragerea statului din acţionariatul unor companii. Până în prezent, guvernul a ratat obiectivele privind privatizările, în principal din cauza lipsei investitorilor şi a unor probleme de reglementare.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?