Oraşul de poveste din Italia în care casele se vând cu UN EURO

 
Ollolai, orăşelul în care casele se vând cu 1 euro
Ollolai, orăşelul în care casele se vând cu 1 euro
Ollolai, orăşelul în care casele se vând cu 1 euro Ollolai, orăşelul în care casele se vând cu 1 euro Ollolai, orăşelul în care casele se vând cu 1 euro

Un oraş din Italia scoate la bătaie sute de case vechi, abandonate, fiecare vândută cu un preţ de 1 euro.

Orăşelul Ollolai, aflat în regiunea muntoasă a Sardiniei, încearcă astfel să îşi revitalizeze populaţia şi să reînvie orăşelul în care, din păcate, au rămas mai mulţi bătrâni şi în care nu se mai nasc, anual, decât foarte puţini copii.

Primarul din localitate îşi doreşte ca orăşelul să nu piară şi ca tradiţiile să continue, aşa că a luat legătura cu toţi proprietarii care şi-au abandonat casele şi i-a convins să le ofere statului, pentru ca el, la rândul său, să le vândă celor care doresc să se stabilească aici.

Cei care vor să le cumpere trebuie să ştie că, deşi vândute cu un euro, casele foarte vechi trebuie recondiţionate, întregul proces costând în jur de 25.000 de euro, cel care cumpără angajându-se să o recondiţioneze în trei ani.

Din cele câteva sute de case vechi s-au vândut deja trei, iar oferte vin din toate colţurile planetei, scrie CNN, inclusiv din Rusia şi din Noua Zeelandă. VEZI GALERIA FOTO!Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?