Ora 19.00: Interviu cu Dan Andronic. Adevărul despre acţiunile Securităţii în decembrie 1989

 
Ora 19.00: Interviu cu Dan Andronic. Adevărul despre acţiunile Securităţii în decembrie 1989
Ora 19.00: Interviu cu Dan Andronic. Adevărul despre acţiunile Securităţii în decembrie 1989

Ora 19.00: Interviu cu Dan Andronic. Adevărul despre acţiunile Securităţii în decembrie 1989! Totul cu documente şi mărturii.Dezvăluire bombă: Istoricul Lucian Boia apare pe lista "Brigadierilor Securităţii"

Cunoscutul istoric Lucian Boia a fost acoperit de Serviciul de Informaţii Externe, fiind "eliminat" din lista unor presupuşi colaboratori ai Securităţii, respectiv ai "Brigăzii anti-emigraţie" a Centrului de Informaţii Externe (CIE, fosta DIE).

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a oferit pentru Evenimentul Istoric dovada. Lucian Boia apare drept colaboratorul numărul 23 al CIE, pe pagina nr 2 a unui Tabel al UM 0225 clasificat "Strict Secret".

Fila care conţinea numele său nu a fost trimisă CNSAS de către SIE împreună cu întregul dosar, la data desecretizării şi arhivării sale. Demersul de omitere a transmiterii fostului document strict secret în forma sa originală, prin forfecarea lui, a încălcat grav legea.

Pagina a intrat în posesia noului proprietar de drept, CNSAS, la solicitarea expresă a Colegiului instituţiei, doar după declanşarea unui scandal mediatic a cărui ţintă principală a fost jurnalistul Ion Cristoiu şi istoricul Ioan-Aurel Pop.

Mai multe dezvăluiri, în interviul realizat de Octavian Hoandră cu Dan Andronic, care va fi difuzat duminică, de la ora 19, la Realitatea TV!

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?