Opt locuri din România, unice în lume. Peisaje care îţi taie respiraţia

În România sunt opt peisaje unice pe Glob, dar puțini le cunosc.



 

Lacul Meledic ("Lacul fără fund").

„Unic în lume, Lacul Meledic are aproape un hectar de luciu de apă dulce, în ciuda faptului că este așezat pe un masiv de sare. În subteranul acestuia se află Peștera Șase Iezi (n.r.- Peştera 6S Mânzăleşti)”, prezintă site-ul Centrului de Informare Turistică Buzău.

Peștera Topolnița, a doua ca mărime din România și a 17-a din lume, se află la aproximativ 30 de kilometri de Drobeta Turnu Severin. Este opera râului Topolnița și a pâraielor Găurinți și Ponorăț. Aici sunt forme carstice unice și extrem de spectaculoase, printre care și “Pădurea cu lumânări” și “Lacul de cleștar”.

Podul lui Dumnezeu, din comuna Ponoarele, județul Mehedinți, a luat naștere în urma prăbușirii tavanului Peșterii Ponoarele. Acesta este singurul pod natural din lume deschis traficului.

Parcul Natural Porțile de Fier este considerat un autentic muzeu geologic în aer liber, patrimoniul științific fiind unic la nivel mondial. Aici se află rezervație naturală Cazanele Mari și Cazanele Mici.

Vezi tot aici. 



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ion
06 Sep 05:22
Tare opt imagini fara imagini.
Jurnalism
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?