ONU, avertisment fără precedent: Omenirea a ajuns într-un punct fără întoarcere

 

Omenirea a atins "un punct fără întoarcere" în privinţa schimbărilor climatice, iar dacă statele lumii nu se pun de acord asupra unui plan de acţiune comun, viitorul este mai mult decât sumbru, a avertizat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Prezent în Olanda, la instituirea unei comisii pentru climă, Ban Ki-moon a precizat că un summit va fi organizat în Olanda în 2020 pentru a trece în revistă punctele de lucru ale comisiei, la care sunt asociate marile puteri mondiale, precum China, India şi Germania, precum şi alte 14 ţări.

Comisia este prezidată de Ban Ki-moon, alături de fondatorul Microsoft Bill Gates şi de militanta pentru climă Kristalina Georgieva.

Un raport publicat săptămâna trecută de experţi internaţionali privind evoluţia climei atrage atenţia că omenirea trebuie să ia măsuri rapide şi fără precedent, dacă se doreşte limitarea încălzirii planetei la 1,5 grade Celsius. Cele mai negre previziuni descriu un peisaj apocaliptic al Terrei peste doar câteva decenii. 

sursă foto: globalwarmingisreal.comSubiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?