OMS vrea să folosească medicamente experimentale pentru tratarea Ebola

 
OMS consultă experții în etică pentru a decide asupra folosirii medicamentelor experimentale pentru tratarea Ebola
OMS consultă experții în etică pentru a decide asupra folosirii medicamentelor experimentale pentru tratarea Ebola
FOTO: www.businessinsider.com

Folosirea unui medicament experimental pentru a trata doi lucrători voluntari americani infectați cu virusul Ebola a determinat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) să ia în considerare posibilitatea de a face aceste tratamente disponibile la un nivel mai larg, a anunțat miercuri OMS.

Agenția cu sediul la Geneva, care găzduiește o reuniune de urgență ce va decide asupra răspunsului internațional în cazul epidemiei de Ebola care a provocat moartea a aproape 1.000 de persoane în vestul Africii, a precizat că se va consulta în această săptămână cu experții în etică medicală.

'Ne aflăm într-o situație neobișnuită cu această epidemie. Avem o boală cu o rată mare de mortalitate și niciun tratament sau vaccin dovedit', a declarat Marie-Paule Kieny, responsabil din conducerea OMS.

'Trebuie să le cerem experților în etică medicală să ne ghideze asupra modului responsabil de acțiune', a adăugat responsabilul citat.

În comunicatul OMS se precizează că standardul de aur pentru evaluarea unor noi medicamente presupune o serie de teste pe pacienți umani, începând de la un nivel redus pentru a se asigura că medicamentul este sigur. În prezent nu există un medicament sau vaccin recunoscut pentru virusul Ebola, dar există mai multe opțiuni experimentale care sunt dezvoltate.

Tratamentul celor doi voluntari americani constă în administrarea de proteine așa-numite anticorpi monoclonali care inactivează virusul Ebola și a care a fost testat numai pe animale, notează Reuters.

OMS a fost criticată pentru răspunsul lent în combaterea epidemiei, cea mai sângeroasă și mai extinsă în cei 40 de ani de existență a bolii. Marți, trei experți de prim-plan în virusul Ebola au cerut ca pacienților să li se ofere medicamente și droguri experimentale.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
12 0
de genul gripa aviara
06 Aug 20:59
pai na avem si raspunsul de ce a "izbucnit" ebola ca sa testeze ei fel de fel de alte c.a.c..a.t.u.r.i sub pretextul ca trateaza ebola.....orice pandemie nu apare asa din senin...apar cind vor unii si se sting la fel tot cind vor unii...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?