Oamenii-himeră, MUTANŢII care trăiesc nedetectaţi printre noi

 
O anomalie genetică uluitoare
O anomalie genetică uluitoare

Cazurile de oameni-himeră sunt mult mai des întâlnite decât ne-am imagina. De cele mai multe ori nu există semne clare ale anomaliei genetice.

Diagnosticul este pus în cazul unor analize amănunţite, care implică teste ADN din mostre prelevate din mai multe zone ale corpului (diferite organe interne, păr, dinţi etc), scrie Descopera.ro.

Ce este de fapt o himeră? Este un om (sau animal) care are în corp ADN-ul a două fiinţe diferite, el asimilându-şi practic, în stadiul embrionar timpuriu, fratele geamăn. Uneori pot fi descoperite membre parazite, dar de multe ori persoana respectivă nici nu bănuieşte că este o himeră.

Fenomenul se produce după doar câteva zile de la fertilizarea unui ovul. Embrionul abia format (aflat în stadiul de zigot sau de blastocist) întâlneşte un alt embrion, iar în mod normal sarcina ar trebui să se finalizeze cu naşterea a doi gemeni non-identici.

Uneori însă, unul din cei doi embrioni este complet absorbit de geamănul său, dar celulele sale, ADN-ul său, grupa lui sanguină, toate acestea vor rămâne în trupul fratelui care se va naşte.

Oamenii-himeră au două structuri ADN, iar deseori pot avea două grupe de sânge şi chiar organe genitale atât masculine cât şi feminine, dacă geamănul asimilat era de sex opus.

Deşi cele mai multe cazuri de oameni-himeră sunt foarte greu de observat, există uneori semne care indică această anomalie. Un caz evident este cel al hermafrodiţilor, persoane care au organe genitale masculine şi feminine. De asemenea, diagnosticul este la fel de evident în cazul prezenţei unor organe sau membre în plus, anomalie numită  polimelie.

Alte indicii posibile sunt ochii de culori diferite, o pilozitate diferită de unele zone ale corpului, pigmentarea diferită a pielii, sau liniile Blaschko, care pot fi observate doar cu ajutorul unei luminii UV speciale: sunt mici linii care coboară de pe umeri pe spate şi care sunt invizibile cu ochiul liber.

De regulă însă, celulele geamănului sunt asimilate complet şi armonios în trupul unei himere, fără să lase urme vizibile ale straniului proces. Singura metodă prin care pot fi diagnosticate aceste cazuri sunt testele detaliate: ADN-ul unui organ va diferi de ADN-ul altui organ, deşi toate vor funcţiona normal într-un singur trup.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 -5
Gaiia
05 Sep 20:42
http:://cavaleriiautostraziilor.netii.net si vei lua contact cu povestea unei himere ...a ajuns in Bucuresti dupa 23 august ...vine din est....are nevoie de un loc unde sa ascunda picturi , bijuterii , statuete etc obtinute cu un mic efort in pradarea unor resedinte nobiliare in imperiul tarist care se destrama . Omul incepe sa caute suveniruri pe la familii ceva mai avute din Romania . Si barlogul creste ca Fat Frumos . Tinerii sai descendenti vand foarte bine la licitatii obiecte si obtin miloane de euro.
Răspunde
9 -1
frei_herr
05 Sep 20:37
Urez "savantzilor" de la ... i-realitatea, noapte buna!
Si nu uitatzi:
Nu intrerupetzi ... tratamentul fara acordul prealabil al medicilor.
NICIODATA!...

P.S.: Miinile pe cartzi, geniilor! Si avetzi grija sa nu fie cele de ... bucate da' nici alea de ... poker!
Răspunde
4 -2
a-de-ne-ul
05 Sep 20:36
Codul genetic se apara.....daca un organ exista sau este transplantat in corp si are bineinteles alt ADN , corpul are tendinta sa il respinga. De aceea pacientii cu transpant tre sa ia medicamente sa isi forteze corpul sa nu respinga organul strain.
Erorile genetice pot crea anomalii ale corpului, dar asta este alta problema.
Răspunde
11 -9
Pardaf.ro
05 Sep 17:01
Tonta e o astfel de himera. El are incorporati in el mai multi indivizi precum Nastase, Iliescu si chiar si Boc.
Răspunde
7 -3
macarie
05 Sep 15:29
puneți mina pe carte și încercați prin deloc simpla citire sa înțelegeți măcar la nivel de liceu legile fizicii.D lor ziariști apelați și la un prieten inginer sau prof de fizica.
Răspunde
0 -8
Teodora
05 Sep 14:55
Locuri de munca pe timp de criza! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: teodoraartemiza@yahoo.com
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?