O plantă carnivoră recent descoperită, atât de mare încât poate înghiţi un şobolan

 
Foto: Stewart McPherson
Foto: Stewart McPherson
O nouă plantă carnivoră descoperită în centrul Filipinelor este atât de mare încât poate înghiţi un şobolan, potrivit BBC.
Nepenthes attenboroughii, denumită după naturalistul şi prezentatorul  David Attenborough, face parte din familia cănişoarei. Planta se hrăneşte cu insecte şi animale care cad în gura sa.

"Planta este printre cele mai mare specii carnivore şi are capacane uimitoare, întrucât ea nu prinde doar insecte ca alte specii, ci şi rozătoare mari ca şobolanii", a declarat Stewart McPherson, de la Red Fern Natural History Productions, pentru BBC.


Specia a fost observată pentru prima oară în anul 2000, de către un grup de misionari. După şapte ani, cercetătorii au pornit în căutarea plantei.

"La o altitudine de aproximativ 1600m înălţime, am văzut deodată o plantă imensă cu formă de cană, apoi o alta, apoi şi mai multe", a spus Stewart McPherson pentru BBC.

Expediţia a mai găsit încă o specie de plantă din familia cănişoarei, Nepenthes deaniana, care nu a mai fost văzută în sălbăticie de peste un secol.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?