O nouă minune la Caracal: Judecătorii romi au organizat un stabor în sediul poliţiei

 
FOTO: RTV
FOTO: RTV
La Caracal a mai apărut o minune – a avut loc o judecată ţigănească în sediul poliţiei. S-a întâmplat sub atenta supraveghere a oamenilor legii. Decizia de a organiza un astfel de proces a fost luată în comun de romi şi poliţişti. Totul în urma unei altercaţii iscate vineri, 7 august 2009, între un grup de romi şi un om de afaceri din Caracal.


În ultimele luni Caracalul s-a transformat într-un adevărat câmp de război între romi şi omul de afaceri Remus Rădoi, care este acuzat că prin intermediul firmei sale de pază nu permite accesul romilor în localurile din oraş. Totul a culminat vineri, când cele două tabere s-au întâlnit din nou şi a ieşit cu scântei. Când au văzut ce s-a întâmplat la Caracal, judecătorii din Comitetul European al Romilor au cerut să fie organizată o judecată ţigănească, iar şefii poliţiei din Caracal au găsit şi locaţia - secţia de poliţie.

Judecata romilor a fost exact ca una de la tribunal. Mai întâi au fost lăsate să vorbească părţile implicate, apoi au fost expuse concluziile. Nu au lipsit însă momentele tensionate. "Faţă de domnul Mincioagă, domnu' maior şi încă trei poliţai mi s-a dat un pumn în gură de către domnul Rădoi", a declarat unul dintre cei implicaţi în judecată.

"Erau pregătiţi, aceşti romi, să iasă în oraş şi să-şi facă singuri dreptate spunând că Poliţia nu se implică şi că ei nu mai pot rezista, că sunt foarte afectaţi. Am căutat în aşa fel să stopăm conflictul care există de câteva zile în acest oras", a afirmat Florin Motoi, judecător în Comitetului European al Romilor, Krisintori. 

Judecata a avut şi rezultate. Părţile s-au împăcat.

Un prilej foarte bun de a se discuta tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, şi cred că a şi avut o finalitate, pe viitor sperăm noi ca lucrurile să mearga cel putin bine, dacă nu foarte bine", a spus omul de afaceri Remus Rădoi.

Judecătorii prezenţi au spus că dacă nu se aplanează conflictul vor face un alt proces mult mai dur la care vor chema toţi judecătorii romilor din ţară.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?