O companie germană a cerut insolvența fermei de porci a lui Dragnea junior

 
Liviu Dragnea și fiul său, Stefan-Valentin, la ferma „Salcia”
Foto: INQUAM / Octav Ganea
Liviu Dragnea și fiul său, Stefan-Valentin, la ferma „Salcia” Foto: INQUAM / Octav Ganea

O companie germană a cerut insolvența fermei Salcia după ce Dragnea junior a cumpărat porci dar nu i-a mai plătit. Datoria s-ar ridica la peste un milion de euro. Dosarul este acum pe rol la Curtea de Apel, după ce o instanță din Teleorman a respins cererea reprezentanților companiei germane, scrie g4media.ro

Compania germană Schweinemast Brader GMBH, specializată în domeniul zootehnic, a cerut încă din luna mai insolvența firmei Ferma Salcia, controlată de Dragnea junior - Ștefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea. Acesta a ieșit din acționariatul fermei din luna aprilie.

Firma din Germania a vândut purcei fermei de porci din Teleorman condusă de familia Dragnea, însă avocații Schweinemast susțin că societatea controlată de Dragnea jr nu a mai plătit animalele, invocând probleme economice legate de pesta porcină africană.

Pe 15 octombrie, dosarul s-a mutat la Curtea de Apel după ce o instanță din Teleorman a respins cererea celor de la compania germană, scrie g4media.ro.

Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel a fost înregistrat cu numărul 767/87/2019. Avocatul care reprezintă firma germană, Ionuț Călin, a declarat, pentru g4media.ro, că datoria fermei Salcia către Schweinemast Brader GMBH se ridică la 221.000 de euro, plus penalități de un milion de euro.

 „Este vorba de o datorie constând din faptul că s-au livrat purcei care apoi nu au mai fost plătiți. Pe lângă această sumă de 221.000 de euro mai este vorba și de o penalitate de un milion de euro. Pe noi ne interesa în primul rând să recuperăm datoria principală, dar Ferma Salcia ne-a ignorat total. Am fost în fermă că să luam porcii, aveam garanție pe purcei dar aceștia nu mai erau. Erau tăiați și vânduți, deși acest lucru nu se putea conform garanției”, a mai precizat avocatul Ionuț Călin.

Tribunalul Teleorman a respins în luna mai acțiunea civilă, așa că avocații celor de la Schweinemast Brader GMBH au cerut apel, proces care se va judeca acum la Curtea de Apel București.

”Nu am nicio explicație logică pentru care nu s-a început insolvența în Teleorman, în condițiile în care datoria este evidentă, iar porcii nu mai sunt în fermă”, a mai declarat avocatul Ionuț Călin.

Contractele neachitate au fost încheiate când fiul lui Dragnea controla încă și în acte ferma. În plus, Ferma Salcia a fost preluată din luna mai de o persoană considerată de procurori ca fiind un paravan pentru afacerile familiei Dragnea.

Ștefan Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD aflat acum la Penitenciarul Rahova, a ieșit din acționariatul de la Ferma Salcia în luna aprilie. Acțiunile sunt acum la Ilie Liviu Dragne, un consătean al lui Liviu Dragnea, ambii s-au născut și crescut în Gratia.

DNA consideră în anchetele care îl vizează pe Liviu Dragnea că Ilie Liviu Dragne este un paravan folosit de fostul lider PSD pentru a-și ascunde afacerile. Ilie Liviu Dragnea deține acum 98,9% din acțiunile de la Ferma Salcia SA, iar Valentin Tianu, un alt apropiat al familiei Dragnea, are restul de 1,1%.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
cotoi
16 Oct 19:40
EXCROCII TREBUIESC EXECUTATI FARA NICI UN DREPT DE APEL , O SA-SI GASEASCA NASUL CIT DE CURIND , CREDE CA MERGE LA INFINIT , CU FURACIUNILE FURA DIN BANUL PUBLIC .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?