Noi promisiuni pentru mii de bolnavi a căror viață depinde de tratamentul cu imunoglobulina

 

Noi promisiuni pentru mii de bolnavi a căror viață depinde de tratamentul cu imunoglobulina. România ar putea avea o banca de plasmă și sânge pentru fabricarea de medicamente, anunță ministrul sănătății Sorina Pintea. Momentan este vorba despre un proiect ce urmează să fie discutat în ședința programată pentru vineri. România, însă, ar putea produce imunoglobulină abia peste trei, patru ani de la inaugurarea băncii.

Aura are un băiețel de 11 ani care suferă de o boală neurodegenerativă și a cărui viață depinde de tratamentul cu imunoglobulină.

În prezent, România importa 100% imunoglobulină, neavând posibilitatea de a face propriile medicamente pe bază de plasmă. În cazul în care medicamentul nu va mai putea fi adus în țară, viața a mii de pacienți cu boli rare sau neurologice este în pericol.

Ministerul Sănătății a anunțat însă că se iau măsuri pentru a fi prevenită o nouă criză de imunoglobulină.

Vezi detalii in VIDEO!Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?