Noi probleme cu legea offshore, imediat după adoptare. Dezvăluirile lui Mihai Tudose

 

Abia a fost adoptată de Parlament şi deja sunt probleme. Vorbim despre legea offshore, pentru care Liviu Dragnea a purtat discuţii cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi companiile petroliere pentru corectarea unor prevederi, potrivit Hotnews. Se ia în calcul chiar o ordonanţă de urgenţă pentru deducerea investiţiilor din Marea Neagră. Într-o declaraţie pentru Evenimentul Zilei, fostul premier Mihai Tudose a dezvăluit cine a lucrat la proiectul legii gazelor. ”În ceea ce privește legea offshore, cred că realizați că nu prim-ministrul a fost cel care a făcut proiectul. A fost un comitet interministerial, coordonat de Secretariatul General al Guvernului. Era coordonat de Mihai Busuioc. Au lucrat mai mulți miniștri, au fost și cei de la Agenția Națională a Resurselor Minerale. Ei, domnii respectivi au venit la premier cu proiectul. Cu toate avizele, l-am trimis la Senat "- a spus Mihai Tudose, despre autorii proiectului Legii Offshore. LEgea a fost recent adoptată de Parlament, dar are probleme.

Potrivit Hotnews, în ultimele zile au avut loc mai multe discuții între Liviu Dragnea, reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi companiile petroliere pentru corectarea formulelor de calcul al impozitelor prevăzute în lege. Mai exact, Ministerul de Finanţe caută o soluţie pentru a rezolva problema cu deducerile pentru investițiile făcute înainte de vânzarea efectivă a gazelor extrase. Iar în cazul în care legea va fi promulgată de preşedintele Iohannis, se ia în calcul chiar aprobarea unei ordonanţe de urgenţă pentru deducerea investițiilor din Marea Neagră. O altă variantă pentru rezolvarea problemelor ar fi ca Iohannis să retrimită legea în Parlament pentru reexaminare.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?