Netograf. Verifică OFICIAL cum îţi merge internetul

 

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANCOM) a lansat o aplicatie, Netograf, prin intermediul careia orice utilizator poate testa viteza si calitatea internetului. Daca nu sunt cele prevazute in contract, puteti sesiza furnizorul si ANPC. Pe netograf, utilizatorii pot măsura viteza de transfer a datelor, întârzierea de transfer, variaţia întârzierii de transfer și rata pierderii de pachete prin raport cu cele ofertate de furnizor.

 Aplicația a fost deschisă publicului spre testare, fiind în etapa în care este populată cu ofertele de internet ale furnizorilor de servicii de acces la internet.

 “Aplicația Netograf a fost concepută de ANCOM pentru a oferi utilizatorilor de internet din România un instrument independent, obiectiv și gratuit pentru a verifica permanent calitatea serviciului de internet pe care îl plătesc. Ei vor putea să constate nu doar dacă serviciul de internet pe care îl au se ridică la calitatea promisă, ci și să compare parametrii înregistrați cu cei obținuți de abonații altor furnizori”, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM.

 Netograf testează calitatea conexiunii între echipamentul terminal al utilizatorului final şi un server de test amplasat într-un nod de tip internet interexchange. Pentru testarea acestor parametri, utilizatorul trebuie să selecteze furnizorul, tipul de ofertă de care beneficiază și tipul de conexiune. Furnizorii autorizați de servicii de acces la internet au obligația de a-și introduce în aplicație datele tehnice ale ofertelor comerciale active prin intermediul unei interfețe web.

 Cum aveti acces la aplicatia ANCOM aflati de pe GadgetReport.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
10 Oct 15:57
Si apoi ISP-istii dau o viteza maxima. N-au in contracte o viteza minima pe care sa o reclami.
Răspunde
0 0
10 Oct 15:57
Nu masoara corect. Am facut test si mi-a zis 30Mbps. cu speedtest mi-a zis 50Mbps in Germania parca la Frankfurt. Asa ca ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?