NASA, zbor în premieră, care implică riscuri semnificative

 

O sondă NASA se apropie în mare viteză de Ultima Thule, un corp ceresc aflat la 6,4 miliarde de kilometri de Terra, a notat agerpres.ro.O sondă NASA se apropie în mare viteză de Ultima Thule, un corp ceresc aflat la 6,4 miliarde de kilometri de Terra, cel mai îndepărtat obiectiv studiat vreodată, pe care se preconizează că-l va fotografia în noaptea de Revelion, cu prilejul unui survol care implică riscuri semnificative.

Agenţia spaţială americană va marca trecerea în noul an printr-o transmisiune în direct pe pagina sa de internet în momentul în care sonda New Horizons va trece în viteză pe deasupra acestei relicve îngheţate care datează de la începutul sistemului solar.

Totuși, nu se pot obţine imagini în direct cu sonda întrucât, la aceasta distanţă, sunt necesare mai bine de şase ore pentru ca semnalul trimis de pe Terra să ajungă la New Horizons şi acceaşi durată pentru ca semnalul să revină pe Pământ.

Citește mai multe pe agerpres.ro!Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?