NASA face un anunţ de ultimă oră cu privire la una dintre lunile lui Jupiter

 
NASA
NASA

NASA are în vedere trimiterea unei misiuni robotizate pe Europa, unul dintre sateliții giganticei planete gazoase Jupiter, o lume pe care se află un ocean și care ar putea adăposti forme de viață, a anunțat luni Charles Bolden, administratorul Agenției spațiale americane, transmite AFP, potrivit AGERPRES.

NASA va alege instrumentele care vor fi instalate la bordul sondei ce va fi trimisă spre Europa în cursul primăverii și apoi va trece la următoarea etapă de pregătire a misiunii, conform lui Charles Bolden.

Agenția spațială americană a lansat deja, în 2011, o sondă spre Jupiter — sonda Juno care va ajunge la destinație în iulie 2016.


Europa este cel de-al șaselea satelit al lui Jupiter și cel de-al patrulea ca mărime din sistemul nostru solar. Spre deosebire de un alt satelit jupiterian, Io, a cărui suprafață este acoperită de vulcani și scurgeri de lavă, suprafața Europei este complet înghețată. Oamenii de știință sunt de părere că sub gheața de la suprafața satelitului poate exista un ocean de apă în stare lichidă.


În adâncurile acestui ocean ar putea exista viață extraterestră, probabil similară coloniilor de microbi și bacterii de pe Pământ, din adâncul oceanelor.

Mediul din oceanul Europei ar putea fi similar cu al oceanelor adânci cu izvoare hidrotermale de pe Pământ sau cu Lacul antarctic Vostok.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Neagu Mircea
17 Feb 22:20
Am auzit , ca se doreste pentru viitor , de trimitere a unor Oameni pe Planeta Marte , pentru Colonizarea Planetei Marte ! Chiar acum mi-a venit in Minte , o Idee Geniala ! Si anume , de trimitere pentru inceput , de Roboti , pe Planeta Marte ! Pe Planeta Marte Exista Oxigen ? Daca pe Planeta Marte nu exista Oxigen , Robotii , ar putea inlocui lucrurile , facute de catre Oameni , adica de producerea de Oxigen ? Hidrogen , este posibil , prin Hidroliza Apei , pe Planeta Marte in interiorul unor Solarii , pe Planeta Marte ? Pe Planeta Marte exista Apa ? In interiorul unor Solarii pe Planeta Marte , exista posibilitatea de crestere a unor Plante ? Solul Lutos este prielnic ? , pentru cresterea de Plante in interiorul unor Solarii pe Planeta Marte ? Este posibil de a face Cercetare , pe Terra , ( in contitiile de Temperatura si Clima de pe Marte ? ) , pentru a fi siguri de Succesul de Colonizare de pe Planeta Marte ? Raspunsuri , probabil , se v-or stii mai bine in Viitor ! Succesuri !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?