Moneda virtuală, în cădere spectaculoasă în urma unui jaf de 65 de milioane de dolari

 

Bitcoin a scăzut cu 13% în ultimele două zile, după ce una dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare a monedei virtuale, din Hong Kong, a oprit activitatea în urma unui atac al hackerilor, care au furat echivalentul a 65 de milioane de dolari, relatează Bloomberg.

Miercuri, bitcoin a scăzut cu 5,5% la Tokyo, declinul din ultimele două zile ajungând la 13%. Moneda virtuală a înregistrat şi luni o scădere de 6,2%, dar nu este clar dacă aceasta a fost declanşată de atacul hackerilor.

Platforma de tranzacţionare Bitfinex din Hong Kong a anunţat marţi că a oprit tranzacţiile, retragerile şi depunerile, după descoperirea breşei de securitate.

Bitfinex încă investighează detaliile şi cooperează cu autorităţile, dar a recunoscut că unele bitcoin au fost furate de la utilizatori.

”Vom analiza diverse opţiuni pentru a compensa pierderile clienţilor. Solicităm răbdarea comunităţii, în timp ce analizăm cauzele şi consecinţele breşei de securitate”, se arată într-o postare pe blogul Bitfinex.

În ultima lună, prin intermediul Bitfinex au avut loc cele mai mari tranzacţii cu bitcoin în dolari, potrivit bitcoincharts.com.

La nivel general, platforma chineză OKCoin a efectuat cele mai mari tranzacţii în bitcoin, peste 90% având loc în yuani.

Potrivit firmei de cercetare a pieţei CoinDesk, capitalizarea de piaţă a bitcoin a scăzut în această săptămână cu peste 1,5 miliarde de dolari.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?