Eugen Teodorovici, moțiune fără emoții. 70 de senatori au votat împotrivă

 

Moţiunea simplă "Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!", iniţiată de PNL şi USR şi depusă pe 8 aprilie în plenul Senatului, a picat.

Per total, 70 de senatori au votat împotriva moțiuni.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, este de părere că moţiunea depusă împotriva sa la Senat are un conţinut ''de toată jena'', cu ''texte culese din mediul online'', şi nu aduce nicio valoare adăugată sau vreo propunere.

"Nu e vorba despre emoţii, vorbim despre un instrument legal de care poate uza Opoziţia. Dacă ne uităm la conţinutul acestei moţiuni, este de toată jena ca să nu spun altfel. Moţiunea de azi (din Senat, n.r.) este chiar într-o situaţie mai jenantă decât cea anterioară, de la Camera Deputaţilor. Dacă vă uitaţi pe textul pe care PNL şi USR l-au semnat sunt nişte texte din spaţiul online puse în această moţiune şi nimic altceva. Nu există nicio valoare adăugată, niciun fel de propunere, de soluţii dacă tot spun cei care spun că ar fi anumite probleme pe anumite zone de finanţe şi nu numai. Practic, o dorinţă de a face din nou scandal în mod nejustificat în zona publică, şi nimic altceva", a declarat, luni, Teodorovici înainte de dezbaterile din Plenul Senatului pe moţiunea simplă iniţiată de PNL şi USR, scrie Agerpres.

Dezbaterea moţiunii simple ''Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!'', iniţiată de 38 de senatori PNL şi USR şi depusă pe 8 aprilie în plenul Senatului, a început.

Senatorii liberali şi cei ai Uniunii Salvaţi România susţin că ministrul de Finanţe nu mai poate deţine această funcţie deoarece a dat "destule dovezi de incompetenţă", iar prezenţa sa în fruntea acestui minister pune România într-un "pericol economic major şi într-o postură jenantă" faţă de partenerii europeni şi euroatlantici.

Senatorii PNL şi USR prezintă declaraţiile a 22 de români referitoare la ministrul de Finanţe.

"Moţiunea pe care o prezintă PNL şi USR reprezintă o premieră pentru politica românească. Este pentru prima oară în Parlamentul României când un partid politic face posibil ca vocea cetăţenilor acestei ţări, indiferent de vârstă şi ocupaţie, să fie auzită în Parlament. Ne-am gândit că ar fi cel mai potrivit ca, după doi ani de guvernare dezastruoasă PSD-ALDE, demisia ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să fie cerută direct de români. Domnul ministru trebuie să audă că trebuie să plece acasă de la românii cărora le-a afectat negativ viaţa prin declaraţiile şi măsurile luate. Suntem siguri că, în timp ce unii politicieni îi înjură şi agresează pe cei care au scris alături de noi, PNL şi USR, această moţiune, ministrul nu va avea curajul să o facă'', se arată în moțiunea simplă.

Dezbaterea și votul moțiunii prin care Opoziția cere demisia lui Eugen Teodorovici au fost amânate la plenul din 15 aprilie.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?