Misterul banilor din conturile familiei Ceauşescu nu a fost încă elucidat, scrie România Liberă

 
Foto: 3210.ro
Foto: 3210.ro
Conturile familiei Ceauşescu au aprins imaginaţia multor români. Ancheta începută în anii 90 de autorităţile române pentru depistarea banilor a rămas în coadă de peşte. Mai nou, unul dintre membrii echipei de atunci lansează o ipoteză şocantă. Marin, fratele lui Nicolae Ceauşescu, responsabil de conturile din străinătate, nu s-a sinucis în Austria.

Dezvăluirea a fost făcută în cotidianul România Liberă. Avocata Suzanne Wolfe Martin susţine, pe baza unor fotografii, că Marin Ceauşescu nu prezenta semnele unei morţi prin spânzurare. Suzzane Wolfe Martin a făcut parte din echipa desemnată de guvernul român să găsească, în anii 90, conturile secrete ale familiei Ceauşescu.

Avocata a dezvăluit că a văzut mai multe fotografii ale cadavrului şi că, potrivit unor experţi consultaţi de ea, Marin Ceauşescu nu s-ar fi sinucis. Ziariştii de la România Liberă au descoperit şi faptul că cele două rapoarte medico-legale ale autopsiei, atât cel românesc, cât şi cel austriac, au dispărut de la dosarul de la parchet.

Din cauza morţii lui Marin Ceauşescu, ancheta care a pornit pe urmele banilor dictatorului a avut un curs anevoios. Marin Ceauşescu era şeful Agenţiei Economice a României la Viena. Timp de 16 ani, cât a deţinut funcţia, Marin a fost suspectat că ar fi avut legături strânse cu spionajul românesc, dar şi că tot el ar fi fost cel responsabil de plasarea banilor familiei Ceauşescu.

La numai 3 zile de la moartea dictatorului, Marin Ceauşescu a fost găsit mort în subsolul Ambasadei României în Austria. Procurorii austrieci au clasat cazul pe motiv că ar fi fost o sinucidere.

Citeşte mai mult

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?