Ministrul Teodorovici, elogiat de "trompeta Moscovei" după ce "a dat de pământ cu americanii"

 
Teodorovici la Sputnik
Teodorovici la Sputnik

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a preluat de la șeful de partid, Liviu Dragnea, discursul anti-american, lucru care îl transformă într-un erou în presa pro-rusă."Curaj total" pentru Teodorovici, titrează agenția rusă Sputnik: ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost "lăsat fără replică" de ministrul român.

Ministrul român al Finanțelor l-ar fi luat "la socoteli" pe Hans Klemm: "Aveți bază militară, dar cât consumați voi din România? Cumpărați mâncarea, apa, uniformele de la firme românești?", scrie Sputnik.

Eugen Orlando Teodorovici a relatat un fapt incredibil la DC News— o discuție cu ambasadorul SUA, Hans Kelmm în care i-a solicitat acestuia un răspuns clar despre investițiile americane — în contrapartidă cu uriașele cheltuieli ale României pe armamentul american.

"Într-o întâlnire cu ambasadorul SUA, Hans Kelmm, i-am spus că, deși noi am semnat acum 20 de ani acel parteneriat strategic, ar fi bine trecem de la documente la lucruri concrete", a povestit Teodorovici. "Adică, de 4 miliarde am luat noi rachete, de 4 miliarde vrem să faceți afaceri la noi cu firmele românești", a punctat clar și la obiect ministrul.

Mai mult, Teodorovici a trecut la chestiuni concrete, "ca un adevărat om de cifre, nu cu diplomații sau politicianisme", precizează Sputnik.

"Aveți bază militară în România și ne bucurăm de această prezență, dar cât consumați voi din România? Cumpărați mâncarea, apa, uniformele de la firme românești? Așa trebuie să fie purtate discuțiile de acum înainte".

Potrivit ministrului român de Finanțe, trebuie schimbată abordarea, să nu înțeleagă americanii că suntem războinici, "dar ce vor ceilalți pentru țările lor asta vrem și noi pentru țara noastră".

Comentariul agenției Sputnik menționează că această declarație a fost dată cu puțin timp înaintea celei asemănătoare dată de Liviu Dragnea la Antena 3. "E posibil să fie vorba de o "inspirație" între cei doi demnitari PSD — sau de o binevenită schimbare de politică a partidului", arată sursa citată.

Rușii au lăudat și reacția șefului PSD, într-un articol intitulat: Dragnea, mesaj total pentru SUA și UE: "Nu suntem slugile voastre".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?