Ministrul Sănătăţii, anunţ important - "Se ia în calcul reintroducerea vaccinării în şcoală"

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog,a declarat că ar putea lua în considerare reintroducerea vaccinului în şcoală, dar este este un subiect delicat deoarece medicul de familie este cel care cunoaşte istoricul medical al copilului. Premierul cere asigurarea dozelor necesare de vaccin. Florian Bodog susţine că se ia în considerare reintroducerea vaccinării copiilor la şcoală, dar şi demararea unei campanii de vaccinare.

"Şi eu când eram copil, am fost vaccinat la şcoală. Se ia în calcul şi acest lucru, însă subiectul este destul de sensibil pentru că toată gestionarea stării de sănătate a copilului o face medicul de familie", a afirmat minstrul Sănătăţii. (...) Am transmis deja la CNA un mesaj care probabil va fi transmis fiecărei televiziuni. În acelaşi timp, pregătim şi o campanie foarte intensă pentru absolut toate programele de vaccinare care urmează să le demarăm. În momentul de faţă, ştiţi că pregătim achiziţia pentru vaccinul pneumococic", a spus ministrul Sănătăţii, conform Mediafax.

Ministerul ar putea introduce, în legea vaccinării, şi interzicerea copiilor nevaccinaţi în şcoli, după modelul altor ţări din Uniunea Europeană.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?