Ministrul Finanţelor confirmă: Guvernul modifică modificările din Codul Fiscal

 

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici recunoaşte că OUG 3/2018, adoptată în şedinţa de guvern de săptămâna trecută, va fi din nou modificată, cel mai probabil chiar în şedinţa de joi a executivului.Anunţul vine după ce în presă au fost mediatizate mai multe situaţii în care noul act normativ a avut ca efect scăderi, uneori semnificative, a sumelor pentru concedii medicale sau de maternitate.

"Sunt câteva astfel de speţe şi astăzi. la ministerul de Finanţe, la ministerul Muncii şi la ministerul Educaţiei se discută şi joi vom veni, probabil, cu o propunere de modificare. Am mers pe principiul că nimeni nu pierde, nimeni să nu aibă de suferit. Astăzi, cel târziu maine, se vor încheia discuţiie si vom avea o forma finală"," a declarat Eugen Teodorovici.

Şeful de la Finanţe nu exclude nici posibilitate ca alte situaţii nedorite să apară, dar le expediază Parlamentului. ""Alte eventuale probleme vor fi rezolvate la nivelul comisiilor parlamentare, unde "se mai pot aduce ;i alte amendamente."

OUG 3/2018 a fost tot o încercare de a corecta o serie de disfuncţíonalităţi şi inechităţi generale de aplicarea OUG 79/2017 (baza "Revoluţíei fiscale").  Semnatarii documentului sunt, pe lângă premierul Viorica Dăncilă, miniştrii Finanţelor, Muncii şi Sănătăţii, precum şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?