"Ministrul de Interne dezinformează". Carmen Dan, atacată dur de UDMR

 
Carmen Dan
Carmen Dan

UDMR acuză ministerul de Interne și pe Carmen Dan de dezinformare în scandalul de la Valea Uzului. Declarațiile ministrului de Interne sunt inacceptabile,

UDMR a cerut explicații referitoare la decizia lui Carmen Dan de a nu asigura numărul necesar de jandarmi în data de 6 iunie, la Valea Uzului.

„Considerăm că declarațiile ministrului de Interne conform cărora "au fost ultrași de ambele părți" sunt inacceptabile. Oamenii care protestează pașnic, prin rugăciune, nu pot fi numiți ultrași. Totodată, am cerut explicații referitoare la decizia de a nu asigura numărul necesar de jandarmi în data de 6 iunie, la Valea Uzului", a declarat, miercuri, senatorul UDMR, Tánczos Barna, după ce a adresat o interpelare ministrului de Interne, Carmen Dan.

Deși Jandarmeria, aflată în subordinea ministerului de resort, a avut cunoștință de faptul că manifestările vor fi de amploare, dispozitivul de jandarmi prezent la fața locului a fost unul foarte redus, total incapabil și insuficient să prevină incidentele – se arată în documentul oficial trimis de UDMR.

„Nu s-a asigurat un număr suficient de jandarmi, iar o parte dintre cei prezenți, în lipsa unui ordin, nu au intervenit nici când a fost distrus gardul cimitirului, când unele persoane s-au urcat pe crucile ridicate pentru eroii români, când au fost scoase din pământ și aruncate peste gard crucile din lemn sau când a fost bătut un jurnalist", a spus Tánczos Barna.

Senatorul UDMR a cerut explicații și cu privire la cine a autorizat emiterea comunicatului mincinos al Jandarmeriei, prin care, contrar incidentelor de o violență ieșită din comun, se susținea, la abia câteva minute după evenimentele din Valea Uzului, că "nu au existat violențe între participanți sau între participanți și forțele de ordine".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ciordarii au distrus tara si poporul !
13 Jun 06:52
humdereul sa ne explice de ce a DEZINFORMAT spunind si inducind hungurilor de nicaieri ideea ca la valea uzului era un cimitir numai cu soldati hunguri PARASIT de oficialitatile romane !!!??? Hungurimea sa adunat acolo DEGEABA si au facut ilegalitati INTERZICIND romanilor dreptul la procesiunea religioasa si la prezentarea respectului fata de toti soldatii (romani, austrieci, itelieni, bulgari, serbi, hunguri, ..) din acel cimitir. Hungaricii au VANDALIZAT cimitirul inlocuid crucile initiale si schimbind dupa cum ia dus capatinile patrate locurile crucilor de pe locurile lor, asa ca practic nu se mai stie ce cine este si unde !???
Răspunde
0 0
ioan
12 Jun 20:54
hmmmm. udmr???? ce credibilitate mai are acest grup de politicieni care sunt de fapt un psd maghiar. cred ca maghiari din romania nu au beneficiat de nimic . singurii beneficiari au fost doar actorii care interpreteaza rolul de politicienii sub sigla udmr. mai exista o intrebare pe care faimoasa curte constitutionala nu o vede, sau orice alta institutie . cum este posibil sa avem o formatiune politica(partid) care are criteriu de baza diferentierea etnica??????
hellllooooooo!!!!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?