Ministrul Culturii, gafă "uriaşă": Hamlet, unul din cei mai mari scriitori

 
Ziua Internaţională a Cărţii. Ministrul Culturii, gafă uriaşă: Hamlet, unul din cei mai mari scriitori
Ziua Internaţională a Cărţii. Ministrul Culturii, gafă uriaşă: Hamlet, unul din cei mai mari scriitori

Cărţile au fost celebrate, vineri, în întreaga lume! În Capitală şi la Cluj-Napoca, mii de cărţi şi-au aşteptat cititorii. Organizatorii i-au provocat pe oameni la un maraton de citit, dar şi să formeze cel mai mare lanţ uman în jurul clădirilor simbol din cele două oraşe. Prezent la un eveniment, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, a făcut o gafă de proporţii, confundând personajul cu autorul, respectiv pe Hamlet cu William Shakespeare. Ministrul s-a corectat imediat însă. Declaraţiile au fost făcute într-un scurt interviu acordat Realitatea TV.

În Capitală, peste 10.000 de cărţi şi-au aşteptat cititorii la Casa Poporului. Aproape o mie de oameni au venit la Palatul Parlamentului, mulţi cu cei mici de mână, pentru a-i inţia în taina lecturii.

La eveniment a luat parte şi ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu. Într-o scurtă declaraţie pentru Realitatea TV, acesta a vrut să puncteze faptul că ziua de 23 aprilie este "legată şi de cei mai mari scriitori, de Cervantes şi Hamlet…" Vulpescu l-a confundat, însă, pe dramaturgul şi poetul William Shakespeare cu unul dintre personajele sale - Hamlet.


"Sărbătoresc numai în 23 aprilie, dar şi aceste date simbolice au importanţa lor. Atunci conştientizăm cât de importantă este lectura, de pildă... Este o zi importantă pentru că e legată de unii dintre cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea, de Cervantes şi Hamlet… ăăă, de Shakespeare. Săptămâna viitoare voi depune un amendament la Codul Fiscal prin care TVA-ul la carte o să scadă de la 9, la 5 procente", a declarat Ministrul Culturii.

Replica ministrului Culturii la "gafa" cu Hamlet


Participanţii la eveniment au format un lanţ uman în jurul Casei Poporului, ţinând în mâini câte o carte deschisă.

Şi la Cluj, sute de oameni de toate vârstele s-au alăturat campaniei Noaptea Cărţilor deschise şi au venit la Universitatea Babeş Bolyai. Acolo au fost împărţite peste 2000 de cărţi.

Evenimentul este menit să reunească iubitorii lecturii, dar şi să îi încânte pe cei care nu fac prea des incursiuni în lumea cărţilor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
8 -4
Gherasa Mircea
26 Apr 10:09
nu mai avem cultura ,ptr ca vin analfabetii si necititi sa faca pe ministri
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?