Ministrul Apărării şi şeful Statului Major au dat explicaţii de ce au înfiinţat o nouă echipă Steaua

 

Meciul Steaua - Gigi Becali se mută la Comisia de Apărare din Senat!

UPDATE: Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, marţi, că protejarea mărcii Steaua s-a făcut prin înscrierea echipei de fotbal în Liga a 4-a, el menţionând că echipa va beneficia de o finanţare de 300.000 de euro pentru cel puţin doi ani, bani proveniţi din veniturile proprii ale CSA Steaua.

„Pentru următorii cel puţin doi ani avem asigurată finanţarea. E vorba de 300.000 de euro, discutăm de Liga a 4-a. (...) În acest moment nici infrastructura nu ne permite prezenţa în Liga I. Aceşti 300.000 de euro vin din veniturile proprii ale CSA Steaua”, a precizat Leş în cadrul unei audieri la Comisia de Apărare din Senat pe tema protejării mărcii Steaua.

El a arătat că protejarea mărcii Steaua s-a făcut înscriind echipa în Liga a 4-a.

„Nefolosirea pe o perioadă de 5 ani neîntrerupt ar da dreptul oricărei persoane să solicite decăderea titularului din drepturile oferite de marcă. De aceea am ajuns la această soluţie (înscrierea în Liga a 4-a, n.r.) ”, a spus Leş, care a arătat că înscrierea s-a făcut în 2016 de către CSA şi că înscrierea în ligă e obligatorie pentru a nu se pierde marca.

„MApN a făcut demersuri pentru protejarea mărcii Steaua. În aprilie 2016 valoarea pentru utilizarea mărcii a fost calculată la 3,7 milioane de euro pe an. Pe 10 ani, discutăm de 37 de milioane de euro, ca prejudiciu. MApN a făcut demersuri şi a fost deschis un proces pentru recuperarea acestui prejudiciu”, a explicat Leş.

El a spus că CSA a identificat existenţa în principiu a 2 modalităţi de valorificare a mărcii, respectiv prin asociere şi prin autorizarea folosirii mărcii, dar a subliniat că în acest moment nu există în legislaţie prevederi care să reglementeze procedurile de valorificare a activelor fixe necorporale.

„Nu îmi permit în acest moment să pierd marca Steaua, pentru că dacă nu luam nicio măsură pierdeam marca Steaua. Nu avem cum să mergem până nu finalizăm aceste procese. Să vedem care va fi soluţia instanţei şi ulterior vom încerca să găsim şi reglementări legale care să ne ajute în valorificarea acestei mărci”, le-a mai spus Leş senatorilor din Comisia de Apărare.

 

Parlamentarii i-au chemat azi la raport pe ministrul Apărării, Gabriel Leş, şi pe şeful Statului Major să dea explicaţii privind marca Steaua şi înfiinţarea unei noi echipe de fotbal.

Audierile vin în contextul în care Gigi Becali a pierdut procesul intentat de Clubul Sportiv al Armatei, nu mai are voie să folosească numele ,,Steaua" şi a schimbat denumirea grupării în FCSB.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?