Mii de pelerini au luat cu asalt Bucureştiul pentru a se închina la moaştele a şase sfinţi

 
Foto: Realitatea Tv
Foto: Realitatea Tv
Mare procesiune religioasă pe 24 octombrie, în Bucureşti. Pe străzi au fost purtate în procesiune moaştele mai multor sfinţi, care au fost depuse în faţa Patriarhiei. Zeci de oameni şi-au petrecut toată noaptea pe dealul Mitropoliei, ca să fie primii care se vor închina la moaştele sfinte.
La Bucureşti au fost aşteptaţi pelerini din toată ţara. Biserica a avut grijă să asigure locuri de cazare pentru o parte din enoriaşi. La două colegii din Capitală, Mihai Eminescu şi Ion Creangă, au fost pregătite 450 de paturi.

"Suntem pregătiţi din punctul de vedere duhovnicesc, dar şi al hranei pentru pelerini cu sandvişuri, ceai cafea, fiind organizate protoierii care să aducă zilnic hrana pentru cei care stau la rând", a precizat un preot.


La ora 9.00 au fost aduse din Grecia, pe Aroportul "Henri Coandă" moaştele Sfântului Vasile cel Mare. Între orele 10.00-11.00 a avut loc o procesiune religioasă cu moaştele sfântului Grigore de Nyssa. Procesiunea s-a desfăşurat pe traseul: Calea Şerban Vodă - strada Bibescu Vodă – Dealul Mitropoliei.

Tot pe 24 octombrie, la Patriarhie au fost aduse şi moaştele Sfântului Grigore Teologul, de la Biserica Domniţa Bălaşa. Până la ora 12.00 au fost blocate străzile Bibescu Vodă, Şerban Vodă şi cele din zona Dealului Mitropoliei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?