MII de părinți au solicitat banii oferiți de Primăria Capitalei pentru nou-născuți

 

Primăria Capitalei a primit peste 1.200 de cereri de acordare a stimulentului financiar de 2.500 de lei pentru nou-născuţi, de la debutul programului, pe 26 iunie, până în prezent.

"Au fost depuse 1.208 dosare complete de solicitare a stimulentului financiar, iar programul continuă. Astfel, în intervalul 3-28 iulie, părinţii din Bucureşti au solicitat acordarea stimulentului financiar pentru 602 băieţi şi 606 fete, cele mai multe cereri provenind din sectorul 6 (259), fiind urmat de sectorul 3 cu 250, sectorul 4 cu 198 de solicitări, sectorul 2 - 183 de dosare, sectorul 5 cu 174 şi sectorul 1 cu 144 de cereri. Din numărul total de cereri, 1.125 provin de la părinţi din Bucureşti, iar restul de 83 au viză de flotant", a informat Primăria Capitalei prin intermediul unui comunicat.

Totodată, cele mai multe naşteri (declarate în dosarele de solicitare a stimulentului financiar) au avut loc la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Filantropia" - 180, urmat de Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu" - 145 de bebeluşi, Spitalul Băneasa Regina Maria - 142 şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - 126.

"Sumele sunt acordate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, iar pentru obţinerea stimulentului trebuie ca măcar unul dintre părinţi să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Bucureşti, iar naşterea copilului să fi fost înregistrată într-o maternitate publică sau privată din Capitală.Termenul de depunere a dosarului este o lună de la data naşterii copilului", a menţionat sursa citată.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?