Mesajul Patriarhului Daniel, la început de an şcolar

 

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis un mesaj cu prilejul începutului noului an școlar, în care subliniază că, într-o societate în care copiii și tinerii sunt îndemnați 'să gândească în termeni de succes material', este necesară intensificarea 'cooperării dintre Familie, Biserică și școală'.

Potrivit patriarhului Daniel, începutul noului an școlar este prilej de bucurie și de emoție pentru elevi, părinți și cadre didactice, precum și de 'conștientizare a valorii educației autentice în viața copiilor și a tinerilor'.

"Într-o societate secularizată și globalizată, în care copiii și tinerii sunt îndemnați să gândească în termeni de succes material și 'să se descurce individual', este necesară intensificarea cooperării dintre Familie, Biserică și școală, pentru a cultiva valorile perene ale persoanei dincolo de modelele efemere ale vremii, spre a dezvolta libertatea unită cu responsabilitatea și fericirea personală unită cu solidaritatea comunitară", afirmă patriarhul Daniel.

El subliniază că Biserica, prin rolul ei spiritual și educațional, dorește să vină în întâmpinarea tinerilor care caută 'un sens al vieții și al devenirii lor în societate'.

"Astfel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2016 'An omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox' și 'An comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești', care au unit bucuria credinței cu lumina culturii. Copiii și tinerii doresc să fie iubiți și să iubească, să crească afectiv, intelectual, spiritual și fizic, printr-o educație adecvată. De aceea, ei au nevoie să fie ascultați și încurajați, dar și ajutați și îndrumați, mai ales când idealul lor sincer se întâlnește cu realitatea dură a contextului social cotidian, când creșterea și maturizarea lor înseamnă efort intelectual și fizic, speranță și perseverență", se mai arată în mesajul citat.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?