Maşinile cu volan pe dreapta, INTERZISE în România. Ministrul Transporturilor a semnat ordinul

 
Maşinile cu volan pe dreapta, INTERZISE în România. Ministrul Transporturilor a semnat ordinul
Maşinile cu volan pe dreapta, INTERZISE în România. Ministrul Transporturilor a semnat ordinul

Ministrul Transporturilor a semnat ordinul prin care se interzice omologarea în România a maşinilor cu volan pe partea dreaptă. Interdicţia va intra în vigoare imediat ce ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial.Peste 25.000 de autovehicule cu volanul pe partea dreaptă au fost omologate de Registrul Auto Român (RAR) în ultimii doi ani. Proiectul de ordin de ministru a fost în dezbatere publică până la finalul lunii iulie. Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare, precum şi autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE şi care nu au suferit modificări în raport cu configuraţia de înmatriculare iniţială, scrie profit.ro.

Alte prevederi se referă la eliberarea unui duplicat al cărţii de identitate a vehiculului, la efectuarea de inspecţii tehnice în alte state membre UE, la emisiile poluante, la înmatricularea vehiculelor istorice şi la sistemele de încălzire ale vehiculelor.


După intrarea în vigoare a interdicţiei omologării, persoanele care vor să înmatriculeze în România astfel de autovehicule trebuie să recurgă la modificarea poziţiei postului de conducere de pe partea dreaptă pe partea stângă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
andrei adrian trifan
14 Apr 16:17
Cum adica sa fie exceptate de la lege cele deja inmatriculate si cele din serviciile publice. Prevederi "bolnave". Daca se poate muta volanul de pe dreapta pe stanga , nu mi se pare normal, dece sa se faca exceptii de la lege. Exceptie ar fi daca am fi vecin cu un stat in care circulatia se face pe stanga, volan pe dreapta, si cel de la volan face zilnic naveta, la fel si cel cu volanul pe stanga. In cazul acesta se elibereaza un permis special, cum cei din Taiwan sau cei din China se deplaseaza de pe un mal pe altul zilnic in interes de serviciu, sunt navetisti. Atat. Masina cu volan "pe invers" este si reprezinta un pericol public de neneglijat din partea autoritatilor.
Răspunde
0 0
Croitoru
18 Aug 21:33
Domnule ministru de ce interzici așa ceva? De ce nu puneți presiune pe cei cu școlile de șoferi să i învețe ce înseamnă RESPECTUL ÎN TRAFIC???, este mai ușor să semnezi decât sa avem RESPECT.... JOSNIC...NU...?, dacă Marea Britanie, Irlanda unde lucrează și locuiesc mii și milioane de români dau o lege ca:Toți cei veniți de pe continent (Români......) nu au voie să conducă mașini cu volan pe dreapta?, domnule ministru când ești conducator auto poți să ai volanul în portbagaj, bine asta nu e valabil pentru România care și acum...... se ia permisul de conducere........ Online???????!!!!!!!?????
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?