MAE condamnă atacul cu drone din Arabia Saudită

 
Atacuri în Arabia Saudită
Atacuri în Arabia Saudită

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă în termeni categorici atacurile din data de 14 septembrie 2019 din Arabia Saudită.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai categorici atacurile din data de 14 septembrie 2019 asupra unor facilităţi de producţie a ţiţeiului din Arabia Saudită.

"Transmitem sprijinul şi solidaritatea noastră deplină autorităţilor saudite şi poporului saudit. Reiterăm faptul că atacurile asupra unor obiective civile sunt inacceptabile, încalcă legislaţia internaţională şi reprezintă o ameninţare reală la adresa stabilităţii regionale, în contextul în care tensiunile din zonă sunt ridicate. Totodată, atacul este de natură a adăuga un nou element de incertitudine în evoluţia economiei globale prin afectarea capacităţilor de prelucrare a celui mai mare producător mondial de ţiţei şi prin posibila creştere a preţurilor internaţionale", precizează un comunicat al MAE de luni.

Ministerul Afacerilor Externe consideră că atacurile subminează eforturile de dialog în vederea identificării unor soluţii la diferendele existente.

EXPLOZIV. Cum a decurs atacul din Arabia Saudită

Statele Unite au furnizat imagini din satelit și au citat informații ale serviciilor secrete pentru a-și susține acuzațiile privind implicarea directă a Iranului în atacurile asupra instalațiilor petroliere saudite, notează BBC News.

Teheranul a negat orice implicare în atacurile revendicate de rebelii Houthi, din Yemen.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?