Ludovic Orban: "Dragnea e miel bând în fața UE. Timmermans i-a dat-o cu dosul palmei în mod delicat"

Ludovic Orban vs Liviu Dragnea, după vizita lui Timmermans la București
Ludovic Orban vs Liviu Dragnea, după vizita lui Timmermans la București

Liderul liberal Ludovic Orban este de părere că Liviu Dragnea și ceilalți lideri din coaliția de guvernare "se fac că nu înțeleg" avertismentele serioase venite din partea Comsiei Europene. Dragnea este "miel blând" în fața UE, a declarat Ludovic Orban la Realitatea TV.Ludovic Orban, președintele PNL, critică atitudinea duplicitară a liderului PSD, Liviu Dragnea care este "miel blând" în raport cu UE și se face că nu înțelege avertismentele oficialilor europeni.

"Europa este cu ochii pe noi, asta e clar. A existat o perioadă în care nu a existat o atenție explicită pe involuțiile din România, dar acum lucrurile s-au schimbat. Dragnea și ceilalți se fac că nu înțeleg, ceea ce înseamnă că urmăresc răul României pentru că România nu poate să își găsească destinul decât în cadrul UE ca un partener respectat de ceilalți membri", a declarat Orban la Realitatea TV după vizita la București a lui Frans Timmermans, numărul 2 din CE.

Orban precizează că Timmermans exprimă punctul de vedere al Comisiei Europene, nu un punct de vedere personal.

"Dacă vor continua pe acest drum vom fi tratați în continuare ca un caz special, vom fi ținuți pe coji de nucă. Mecanismul MCV nu se va încheia decât atunci când toate lucrurile solicitate vor fi respectate de România. A spus Alergați, alergați, dar alergati spre finish, e ca un maraton și acum când vă apropiați de finish vă îndreptați în direcția greșită. Acest lucru exprimă clar că UE vede involuțiile din România. Vreau să remarc tonul extrem de cooperant al prim-vicepreședintelui CE, că e dispus să discute și zilnic, să coopereze cu autoritățile române ca să îndeplineasca obiectivele", a mai spus Orban.

Potrivit acestuia, afirmația lui Timmermans care a spus că este "daltonist politic", chiar daca este social-democrat, nu îi afecteaza percepția asupra justiției. "Este o remarcă care a arătat clar ideea "Domnule Dragnea, chiar dacă ești în PSD să nu te aștepți să închid ochii la nimic din ceea ce faceți în România".

Dragnea, atac la Timmermans: "Dacă discutăm doar pe senzații și percepții, nu o să fie bine"

Timmermans a demontat toate minciunile PSD, a precizat liderul PNL, spunând că vicepreședintele CE "i-a dat-o cu dosul palmei în mod delicat, dar ferm" lui Dragnea.

"Dragnea numai în fața oficialilor UE afișează față de miel blând. Păi, el l-a pus pe Iordache, care a aprobat OUG 13, l-a pus președintele comisiei pentru coduri și justiție. Cred că Timmermans a rămas mut când a văzut despre ce prostii vorbește Nicolicea. Dragnea vrea comunicare... Păi Dragnea a spus despre Comisia Europeană că nu e informată și a acuzat-o pe șefa CE din România de dezinformare. Timmermans i-a dat răspuns în direct, ca e foarte bine informat, că o apreciaza pe Angela Cristea și că face lucruri extrem de bune. I-a dat-o cu dosul palmei în mod delicat, dar ferm. A demontat minciunile PSD", a explicat șeful PNL.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?