Liviu Pop, propus ministru al educației. Greșeala scăpată în CV-ul lui

 

Liviu Marian Pop a fost propus pentru a ocupa portofoliul la Ministerul Educației, în Guvernul Tudose.

Liviu Pop a scris greşit, atât în CV-ul postat pe blogul personal cât şi în declaraţia de avere din 2011, numele academicianului inginer Anghel Saligny, care a dat numele liceului la care este profesor de matematică de şapte ani, Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", folosind doi de "y".

Între "competenţele" şi "abilităţile sociale" ale sale, Pop enumera spiritul organizatoric, "receptivitatea şi flexibilitatea la nou", faptul că este "uşor adaptabil" şi respectuos cu cei cu care lucrează.

"Comunicare şi relaţionare - ascult activ, identific particularităţile individuale şi de grup ale interlocutorilor, mediez şi negociez conflicte, mă adaptez la situaţii noi şi neprevăzute. Lucru în grup - am făcut parte din diverse grupuri de lucru în proiecte educative la nivel judeţean şi naţional. Am dovedit pe parcursul carierei didactice profesionale comportament etic şi respect faţă de sine şi colegi", mai scrie Pop în CV-ul de pe blogul personal, http://liviumarianpop.blogspot.com.

Între competenţe şi aptitudini organizatorice, Pop menţionează negocierea conflictelor, "lecţii deschise la nivelul comisiilor metodice", "referate la sesiuni interjudeţene şi naţionale", "cărţi", dar şi calitatea de membru în comisii de dialog social, comisii paritare, comisii de monitorizare şi comisii de cercetare.

Competenţele şi aptitudinile sale tehnice sunt confirmate de faptul că deţine European Computer Driver's License (ECDL), un document care atestă că posesorul ştie să utilizeze un computer. În plus, Liviu Pop a menţionat la acest capitol faptul că ştie să utilizeze "corespunzător" atât "aparatura xerocopiere" cât şi scaner.

În perioada decembrie 2014-noiembrie 2015, Liviu Marian Pop a fost învestit ministru delegat pentru Dialog Social în Guvernul Ponta, funcție deținută și în perioada 7 mai 2012 – 21 decembrie 2012.

În perioada 16 mai - 29 iulie 2012 a fost ministru interimar al Educației, Cercetării și Tineretului.

În perioada decembrie 2012 – decembrie 2014 a fost președinte al Comisiei pentru Muncă, Familie și Protecție Socială din Senat. Începând cu anul 2008 și până în luna mai 2012 a deținut funcția de vicepreședinte al Colegiului Central de Disciplină la nivelul MECTS. Din decembrie 2007 până în mai 2012 a fost secretar general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, iar din ianuarie 2004 până în mai 2012 - președinte al Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș.

În perioada 1996 – 2012 a fost profesor de matematică la: Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Liceul Teoretic Bogdan Vodă, Grupul Școlar „C.D. Nenițescu”, Școala generală nr. 7 din Vișeu de Sus și Școala generală nr. 2 din Ruscova, Maramureș.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?