Tudose merge cu remanierea până la capăt: "Avem o problemă la Bruxelles". Reacţia lui Dragnea

 

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, chiar în biroul acestuia. După discuţii, Liviu Dragnea a refuzat să facă declaraţii spunând că nu a discutat despre demisiile din Executiv, în timp ce prim-ministru Tudose a afirmat că cele două doamne-ministru cu probleme penale trebuie să plece din Guvern, deşi unele persoane puse sub acuzare s-au dovedit nevinovate.Premierul Mihai Tudose a afirmat, la Parlament, actul de guvernare trebuie să se desfăşoare în mod normal, spunând că cele două doamne-miniştru cu probleme penale ar trebui să plece. 

"Nu pot să fiu alături de colegii mei din Guvern care azu sunt într-un anumit stres. Trebuie să înţeleagă toate lumea că cea mai mare problemă pe care o avem acum este ca actul de guvernare să se desfăşoare normal, să ducem programul de guvernare la capăt, iar un element important în acest program este atragerea de fonduri europene", a spus Tudose.

Premierul a explicat că în ceea ce priveşte situaţia lui Sevil Shhaideh şi a Rovanei Plumb avem "o realitatea şi o percepţie". "Realitatea e că avem prezumţia de nevinovăţia, au fost o mulţime de cazuri în care cei puşi sub acuzare s-au dovedit nevinovaţi, cu vieţi distruse sau schimbări brutale, dar avem şi o percepţie. Şi percepţia de la Bruxelles e alta decât realitatea de aici", a mai spus acesta, adăugând că problema apare pentru că "cele două colege sunt exact pe zona de fonduri europene".

Dragnea: "Dar nu eu trebuie să demisionez"

Întrebat la Parlament dacă a discutat despre varianta demisiei celor doi miniştri, Dragnea a spus: "Nu". "Dar nu eu trebuie să demisionez", a spus Dragnea întrebat dacă ia în calcul această discuţie.

Tudose a venit, miercuri dimineaţa, la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cu care a avut o discuţie de aproximativ o jumătate de oră. După această discuţie, Tudose a intrat împreună cu Dragnea în sala de plen. Cei doi participă şi la o şedinţă în Parlament. La această şedinţă sunt prezenţi şi alţi lideri ai PSD, printre care şi Rovana Plumb.

Subiectele puse pe masa discuţiilor ar fi situaţia actuală a partidului, posibilele remanieri invocate de premierul Tudose, dar şi despre o posibilă demisie a miniştrilor Sevil Shaidehh şi Rovana Plumb.

Premierul Tudose neagă primirea demisiilor miniştrilor Shhaideh şi Plumb

Premierul Mihai Tudose a precizat, miercuri, la Palatul Parlamentului, răspunzând unei întrebări, că nu a primit demisiile miniştrilor vizaţi de remaniere, respectiv Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.

Întrebat dacă a primit demisiile miniştrilor vizaţi de remaniere, respectiv Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, Tudose a răspuns: "Nu". El a evitat să spună dacă aşteaptă aceste demisii.

Miniştrii Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, şi al Fondurilor europene, Rovana Plumb, ar putea să demisioneze, potrivit unor surse politice, înaintea şedinţei CExN a PSD de joi, în care se va discuta remanierea lor.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?