Limba engleză, un chin pentru greii PNL care vor în Parlamentul European: Antonescu, Blaga, Hava

 

Limba engleză este un chin pentru greii PNL, care intră în cursă pentru un fotoliu de europarlamentar. Crin Antonescu, Vasile Blaga şi Mircea Hava sunt cei cu care PNL vrea să se mândrească la Bruxelles, însă nu vorbesc englezește. Nu știau o limbă străină când au intrat în politică şi nici nu s-au obosit să înveţe. Deşi au fost nevoiţi nu doar să discute cu demnitari străini, ci şi să apere interesele ţării într-o altă limbă decât româna. Crin Antonescu a dat măsura cunoaşterii limbii engleze, în 2012, când a fost numit preşedinte interimar, după suspendarea lui Traian Băsescu. Atunci, a primit o delegaţie a Fondului Monentar Internaţional, cu care s-a înţeles mai mult prin semne.

Primarul municipiul Alba-Iulia, Mircea Hava intră şi el în cursa pentru Parlamentul European. Potrivit CV-ului său, cunoaşte limba engleză doar „la nivel conversaţional”. Nici franceza nu o cunoaşte mai bine. Însă nu se lasă descurajat.

Un alt liberal căruia partidul i-a pregătit un loc călduţ la Bruxelles e Vasile Blaga. Nu vorbeşte engleză şi nu îi e jenă să o recunoască. A spus-o răspicat, în 2012, când a fost ironizat că va vorbi „cu mâinile”" cu liderii europeni la Congresul PPE.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?