Liderul organizaţiei Camorra prins în România va fi extrădat în Italia

 
Liderul organizaţiei Camorra prins în România va fi extrădat în Italia
Liderul organizaţiei Camorra prins în România va fi extrădat în Italia
FOTO: shutterstock.com

Liderul clanului Camorra prins în România, Vincenzo Cesarano, care figurează pe lista celor mai periculoşi infractori italieni, fiind acuzat de încasare de taxe de protecţie, prin metode mafiote, de la firme din sudul Italiei, va fi extrădat, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

Instanţa a admis, vineri, sesizarea formulată de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti şi a pus în executare mandatul european de arestare emis pe 26 aprilie 2012, de către Tribunalul din Napoli, pe numele lui Vincenzo Cesarano.
"Ia act de consimţământul la predare al persoanei solicitate. Dispune predarea persoanei solicitate către autorităţile italiene, cu respectarea regulii specialităţii. Dispune arestarea persoanei solicitate, în vederea predării, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31 mai şi până la data de 29 iunie inclusiv", a decis Curtea de Apel Bucureşti.
Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.


Vincenzo Cesarano a fost prins în 16 mai, în localitatea Frumuşani din judeţul Călăraşi, de către poliţiştii de investigaţii criminale din Ilfov, cu sprijinul ataşatului de afaceri interne al României în Italia, potrivit Poliţiei Române.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 17 mai, arestarea pentru 14 zile a lui Vincenzo Cesarano. Instanţa a dispus atunci ca până în 30 mai, când se judecă cererea de extrădare, să fie adus şi mandatul emis de autorităţile italiene pe numele lui Vincenzo Cesarano, tradus în română, pentru a fi pus în executare.

Gennaro Capoluongo, directorul Serviciului Poliţiei italiene pentru cooperarea internaţională, declara, după prinderea lui Vincenzo Cesarano, că unităţi speciale ale Poliţiei Române au descins, după câteva zile de monitorizare, în vila din judeţul Călăraşi în care locuia acesta, imobilizându-l şi recuperând 5.000 de euro.

Potrivit presei italiene, Vincenzo Cesarano, în vârstă de 65 de ani, figurează pe lista celor mai periculoşi o sută de infractori alcătuită de Ministerul italian de Interne.

Cesarano este liderul unui clan al organizaţiei infracţionale Camorra, activă în regiunea italiană Campania, în special în Napoli.

Bărbatul este acuzat de activităţi specifice criminalităţii organizate şi era căutat din 2011, după ce pe numele lui a fost emis un mandat de arestare, fiind acuzat de încasare de taxe de protecţie, prin şantaj, de la firme specializate în agricultură din zona Pompei, localitate situată în provincia Napoli.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?