LIBERALII se leapădă de CĂLIN POPESCU TĂRICEANU

LIBERALII se leapădă de CĂLIN POPESCU TĂRICEANU
LIBERALII se leapădă de CĂLIN POPESCU TĂRICEANU

Demisia lui CĂLIN POPESCU TĂRICEANU din PNL şi anunţul privind înfiinţarea unui nou partid care să colaboreze cu PSD stârnesc oprobriul public al liberalilor.CĂLIN POPESCU TĂRICEANU. Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, spune că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a făcut "o gravă greşeală politică" părăsind PNL, el apreciind că Tăriceanu este "într-un moment de derută" şi că deciziile luate de acesta în ultima perioadă au fost premeditate.

Mircea Ionescu Quintus a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că a avut o relaţie mai mult decât colegială cu fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu şi că nu este de acord cu decizia acestuia de a demisiona din PNL şi de a înfiinţa o nouă formaţiune politică liberală.

"Este un om lângă care am stat 24 de ani cu relaţii foarte bune, uneori chiar dincolo de relaţii politice. Un om pe care l-am preţuit şi de la care nu mă aşteptam să facă o asemenea greşeală politică. Nemulţumirile sale în partid nu erau de natură să ducă la o despărţire, pentru că întotdeauna (…) a fost lăsat să-şi spună părerea, niciodată nu a fost contrazis, părerile sale au fost supuse la vot(…) După părerea mea, nu avea niciun motiv de supărare care să ducă la o asemenea despărţire. Ceea ce s-a întâmplat arată că este într-un moment de derută. Asta e părerea mea. Nu-şi găseşte drumul", a spus Mircea Ionescu Quintus despre Tăriceanu.

Quintus a catalogat drept "umilinţă" şi "greşeală politică" gestul lui Tăriceanu de a merge singur pentru a discuta cu premierul Victor Ponta, fără să aibă un mandat din partea PNL.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU. "Să se ducă de unul singur, ca un simplu cetăţean la primul ministru, să iasă de acolo de unul singur… Atâta importanţă i s-a dat că nici măcar un secretar, un bodyguard nu l-a însoţit (...) A plecat de acolo şi mi s-a părut chiar umilit. Dar, mă rog, o primă gravă greşeală, foarte gravă greşeală, că s-adus acolo fără mandat", a mai spus Quintus.

În opinia acestuia, deciziile luate de Tăriceanu în ultima perioadă nu au fost unele "de moment", ci au fost premeditate: "Oricât aş încerca să-i justific atitudinea… Aseară (miercuri seară, la Antena 3 -n.r.) s-a văzut clar că nu a fost o pornire de moment, o supărare de o zi două, e o treabă pe care o pregătea de mult timp. S-a şi gândit cum să-i spună noului partid, aşa-zis liberal, a răspuns fără ezitare că vrea să fie candidat la Preşedinţia României".
Mircea Ionescu Quintus a mai spus că, în discuţiile din interiorul PNL, Tăriceanu a refuzat să accepte o eventuală candidatură la Preşedinţie, spunând că nu îl interesează şi că îl susţine pe Antonescu.

Mihai Voicu: Partidul lui Tăriceanu are doar doi membri, succes!

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu îi urează lui Călin Popescu Tăriceanu, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, mult succes în construirea PartiduluI Reformator Liberal având în vedere că până în prezent ar avea doar membri.

"Până acum aşa-zisul Partid Reformator Liberal are 2 membri, Călin Popescu Tăriceanu şi Sorin Ilieşiu. Ţinând cont de vâlva artificial construită pentru mediatizarea PRL mă simt nevoit să-i urez mult succes în continuare", a declarat Mihai Voicu.

ANTONESCU: PRL va fi mai mic ca PC

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi, că partidul pe care intenţionează să îl formeze Călin Popescu Tăriceanu nu va avea niciun rol în acest an, el apreciind că acest "aşa-zis partid" ar putea fi pe lângă PC cam ce este PC pe lângă PNL.

Solicitat să comenteze intenţia lui Tăriceanu de a forma Partidul Reformator Liberal şi întrebat ce rol va avea acest partid în anul 2014, an în care sunt şi alegeri prezidenţiale, Antonescu a răspuns: "Este o situaţie jenantă, jalnică, iar acest aşa-zis partid nu va avea niciun rol".

"Eu ştiam de foarte multă vreme - şi nu numai eu, toţi colegii noştri - că în momentul în care PNL are un culoar şi asumă un rol şi o ambiţie majoră, vom avea din toate părţile, reţineţi, din toate părţile, toate obstrucţiile posibile şi toate atacurile posibile şi nu trebuie să vă mire, nu trebuie să vă lăsaţi furaţi uneori de propria propagandă", a continuat Antonescu.

El a arătat că PNL nu este în acest moment un adversar doar pentru Victor Ponta, PSD şi asociaţii, ci este "la fel de adversar şi este lovit şi va fi lovit" şi dinspre partea lui Traian Băsescu şi a asociaţilor acestuia.

Antonescu a mai spus că USL nu poate continua cu partidul pe care îl va forma Tăriceanu. "Acest partid pe care îl va forma domnul Tăriceanu ar putea fi pe lângă PC cam ce e PC pe lângă PNL şi ar putea fi acolo la USD, USD Reformator ar putea fi, dar nu USL", a spus Antonescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 -1
din diaspora
28 Feb 01:53
De fapt este invers . Tariceanu s-a lepadat de partid la 'indemnul' Varanului . Risca insa sa se prezinte in fata batranului turnator cu mana goala si sa primeasca o cizma zdravana in c_r . De aceea acum se chinuie sa momeasca eventuali fugari liberali sa i se alature . Chiar crede ca fostii sai colegi sunt lipsiti de onoare si intelepciune .
Răspunde
5 -9
nelutiu
27 Feb 20:59
Legi pentru politruci

O lege pentru politruci
A fost făcută-n mare taină
Şi am ajuns de râs la curci
Cu lupii într-o altă haină...

Corupţii cu dosar penal
Această lege o să-i spele
Şi de vor merge în aval
Ei nu vor face decât rele.

Miniştri cu dosar penal
Din ăştia noi nu ducem lipsă
Ar trebui duşi la canal
Să nu ne bage în eclipsă...

Doar pentru infractori emise
Aceste legi prea aberante,
Prin două capete demise
Un premier şi cu un Fante!
Răspunde
9 -4
Valeriu
27 Feb 21:17
3 Bai Nelutiule, lasa-te tata de poezie ca pentru tine este prea greu sa o compui. N-are continut si mai ales nici rima. Scrie in proza ca sa inteleaga si tot poporul ce vrei sa spui.
5 -7
dan popescu
27 Feb 22:15
4 Baga "nelutiu", nu te jena, postacul usl este prea sensibil, se pierde printre rime, sunt de neinteles pentru el, ha !
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
13 -3
Maria
27 Feb 20:56
10 Continutul este identic ca si rima, asa cum a spus si Eminescu :
E usor a scrie versuri
Când nimic nu ai a spune,
Insirind cuvinte goale
Ce din coada au să sune.
1 0
Nume*
28 Feb 06:13
14 @Maria
Tocmai ca rima are, are si continut, ceea ce-i lipseste lui Nelutiu, care este de altfel un baiat extrem de dragut si educat, este masura, de care lui nu-i pasa, pentru ca nu doreste sa transpire, si "desi scrie in versuri, nu se considera poet" asa cum obisnuieste a spune el, uitand insa ca in acest fel reuseste sa mutileze poezia!
2 -2
INTELLIJEANS - M.K.
27 Feb 20:20
Întrebat despre intenţiile sale, şeful ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, a explicat motivele pentru care nu va demisiona.

"Actul de demisie de la conducerea unei instituţii de importanţa ANAF–ului este un act de mare responsabilitate cu posibile consecinţe ireparabile asupra bugetului de stat, mai ales acum, când ANAF-ul, dupa cum cunoaşteţi, este într-un proces amplu de reorganizare şi reformare. În consecinţă, în luarea unei astfel de decizii, prevalează elementele de natură raţională şi nu emoţională, mai ales că întotdeauna m-au revendicat din resursa tehnocrată a Partidului Naţional Liberal, fără a fi sau a dori să fiu beneficiarul punerii pe vreo listă eligibilă a partidului, fie pe criterii de prietenie sau relaţii de rudenie", a spus Diaconu.

Gelu Ştefan Diaconu a fost numit la conducerea ANAF în aprilie anul trecut, la propunerea PNLm din postul de secretar de stat în Ministerul Economiei.

El a condus şi Autoritatea Naţională a Vămilor în perioada februarie 2005-februarie 2009, în Guvernul Tăriceanu.

IN PERIOADA 2005-2009 TOTI POULIFRICII DIN ADMINISTRATIE SI-AU "DESAVARSIT STUDIILE" PE LA "UNIVERZITATEA" SPIRU HARET . . .

ATENTIE, AVEM DE-A FACE CU CEA MAI MARE ORGANIZATIE CRIMINALA DIN ROMANIA ! ! ! ! ! ! ! ! !


p.s.:

LA "SPIRU HARET" BUCURESTI, DAR SI-N TERITORIU, REGASIM CA "PROFESORI" SPUMA P.N.L., INCEPAND CU DANIEL RADU RUSANU.
Răspunde
30 -2
Mariana
27 Feb 18:21
Acest fante care se crede irezistibil la femei si care s-a insurat pana acum de 5 ori cu tot felul de blonde care au alergat dupa el nu ca ar avea sexapil ci pentru contul sau bancar, are impresia ca poate fi irezistibil si in politica. Daca intr-o perioada a avut cateva realizari cand a fost premier acestea nu s-au datorat inteligentii sale ci mai degraba situatiei economice internationale bune care a favorizat si economia Romaniei. Faptul ca a parasit PNL-ul, care l-a ridicat ca om politic si l-a pus intr-o functie importanta, intr-un moment de cumpana, dovedeste iresponsabilitatea lui precum si dorinta sa de parvenire numai in interes personal. Un tradator tot un tradator ramane pentru totdeauna si va fi categorisit ca atare de populatia care nu este oarba.
Răspunde
12 -1
Adio tradatorilor
27 Feb 18:00
Au dreptate: cum sa te asociezi cu tradatorii si traseistii ? Bravo celor care mentin PNL mare si puternic. Sa nu-si uite promisiunile electorale si alegatorii le vor aduce victoria
Răspunde
2 0
sorinake
28 Feb 01:08
4 Pai, promisiunile lor electorale au fost "jos Basescu" si "stabilitate". Care dintre ele le vezi realizate? Dar, hai sa trecem peste astea. Care sunt insa celelate realizari? Sau macar alte promisiuni electorale? Poate le formuleaza cineva clar, sa stim si noi de ce sa votam PNL. Atlfel, prefer sa mai uit la fotbal. Macar aia promit ca lupta sa dea goluri, si-i vezi ca alearga pe teren.
11 -4
milud
27 Feb 16:01
Pai in lipsa dodoastei Mariana Campeanu trebuia sa aiba si Ponta cu cine sa-si asezoneze salata guvernamentala de primavara.
Asa ca un "liberal" cu vechi state la "Ochiul si Timpanul" a primit sarcina ingrata sa-si faca harakiri in direct pentru a acoperi esecul securelului Ponta, cel care trebuie sa guverneze vrind-nevrind pina se gaseste alta solutie.

Nu-l scuipati pe Tariceanu, daca e ordin, atunci cu placere ! Ca de unde mai maninca el o piine alba acum, la batrinete ?
Răspunde
6 -1
STOP FEDERALIZARII ROMANIEI! PRO REDUCERII CAPUSELOR DIN PARLAMENTUL RUSINII
27 Feb 15:56
SARACU MOLICEANU CASANOVA...SA SCRANTIT RAU LA SCAFARLIE MAI FRATE...CAT DE DOBITOC TREBUIE SA FIE SA-L CREADA PE MONGOLOIDUL PINOCHIO[ZIS PLAGIATORRE!]CA EL SI URMASUL DIRECT AL FOSTULUI PARTID[CRIMINAL]UNIC PCR...FSN=FDSN=PDSR=PSD=USL=USD IL, VA SUSTINE SA AJUNGA PRESEDINTE...
Răspunde
5 -2
STOP FEDERALIZARII ROMANIEI! PRO REDUCERII CAPUSELOR DIN PARLAMENTUL RUSINII
27 Feb 15:55
SARACU MOLICEANU CASANOVA...SA SCRANTIT RAU LA SCAFARLIE MAI FRATE...CAT DE DOBITOC TREBUIE SA FIE SA-L CREADA PE MONGOLOIDUL PINOCHIO[ZIS PLAGIATORRE!]CA EL SI URMASUL DIRECT AL FOSTULUI PARTID[CRIMINAL]UNIC PCR...FSN=FDSN=PDSR=PSD=USL=USD IL, VA SUSTINE SA AJUNGA PRESEDINTE...
Răspunde
4 -2
STOP FEDERALIZARII ROMANIEI! PRO REDUCERII CAPUSELOR DIN PARLAMENTUL RUSINII
27 Feb 15:52
SARACU MOLICEANU CASANOVA...SA SCRANTIT RAU LA SCAFARLIE MAI FRATE...CAT DE DOBITOC TREBUIE SA FIE SA-L CREADA PE MONGOLOIDUL PINOCHIO[ZIS PLAGIATORRE!]CA EL SI URMASUL DIRECT AL FOSTULUI PARTID[CRIMINAL]UNIC PCR...FSN=FDSN=PDSR=PSD=USL=USD IL, VA SUSTINE SA AJUNGA PRESEDINTE...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?