Adina Florea, ghinionistă și a șaptea oară! CSM nu a reușit să o ungă șefă la Secția Specială

 
Adina Florea mai încearcă o dată
Adina Florea mai încearcă o dată
Adina Florea mai încearcă o dată

CSM nu a reușit, nici pentru a șaptea oară, validarea Adinei Florea în funcția de șef al Secției de anchetare a magistraților, cu toate insistențele Liei Savonea.

CSM nu a reușit, nici pentru a șaptea oară, validarea Adinei Florea în funcția de șef al Secției de anchetare a magistraților, din cauza unui blocaj: 9 membri CSM au votat „pentru", 9 „împotrivă", iar un vot a fost nul.

Discuția va fi reluată la următorul plen, au precizat surse din Consiliu.

Șefa CSM, Lia Savonea, s-a dovedit perseverentă în numirea Adinei Florea la conducerea Secției speciale de Investigarea Infracțiunilor din Justiție. A convocat, pentru a șaptea oară, plenul CSM în încercarea de validare a lui Florea. Ultima oară Savonea a încercat pe 15 septembrie, însă ședința plenului CSM nu s-a putut ține, întrucât 5 procurori și ministrul Justiției au absentat.

Savonea încearcă pentru a șaptea oară să o instaleze pe Adina Florea la șefia Secției Speciale: A convocat plenul CSM pentru marți / PLUS: Denunț penal pe numele șefei CSM.

Șefa CSM, Lia Savonea, încearcă pentru a șaptea oară să o instaleze pe Adina Florea la șefia Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Ea a convocat vineri plenul CSM pentru marți, 15 octombrie, ora 13.00, potrivit ordinii de zi publicate pe site-ul CSM.

Ultima încercare de a o impune pe Florea la șefia Secției a fost pe 8 octombrie, însă ședința plenului CSM nu s-a putut ține, întrucât 5 procurori și ministrul Justiției au absentat. Procurorii aveau o ședință programată la sediul Parchetului General, iar Ana Birchall a fost la Consiliul JAI la Luxemburg.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a criticat din nou în această săptămână Secția Specială spunând că nu consideră a fi în beneficiul Justiției faptul că SIIJ poate instrumenta orice dosar, cu privire la orice persoană, atâta vreme cât reclamantul care face plângerea penală menționează și presupusa implicare a unui magistrat.

Plenul CSM a avut de 6 ori până acum pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru şefia SIIJ. Adina Florea s-a clasat pe primul loc la concursul organizat de CSM pentru acest post rămas vacant după numirea lui Gheorghe Stan zis Giani în poziția de judecător la Curtea Constituţională.

Denunț penal pe numele Liei Savonea. Pe de altă parte, liderii Asociației ”Inițiativa pentru Justiție” au formulat un denunț penal pe numele șefei CSM Lia Savonea, pe care o acuză de uzurpare a funcției.

Procurorii Sorin Lia și Bogdan Pîrlog o acuză pe Savonea pentru faptul că a cerut Parlamentului modificarea legii ANI, fără să ceară plenului CSM să sesizeze în acest sens Ministerul Justiției or, în calitate de simplu cetățean, să strângă 100.000 de semnături pentru ințierea unui demers legislativ.

În această săptămână, și ministrul Justiției Ana Birchall a acuzat-o pe Lia Savonea de uzurpare a atribuțiilor Ministerului Justiției. În schimb, Savonea a acuzat-o pe Birchall de subminare a autorității CSM și a sesizat CCR cu privire la un potențial conflict între puterile statului reprezentate de Ana Birchall și Lia Savonea.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
adiana
15 Oct 10:20
In titlu si in articol ati incurcat zilele sedintelor "ultima oara sefa CSM a incercat in 15 octombrie ", astazi este 15 octombrie! Va referiti la o sedinta anterioara a CSM?
Răspunde
0 0
adiana
15 Oct 10:19
In titlu si in articol ati incurcat zilele sedintelor "ultima oara sefa CSM a incercat in 15 octombrie ", astazi este 15 octombrie! Va referiti la o sedinta anterioara a CSM?
Răspunde
0 0
adiana
15 Oct 10:15
In titlu si in articlo ati incurcat zilele sedintelor "ultima oara sefa CSM a incercat in 15 octtombrie", astazi este 15 octombrie!
Răspunde
0 0
plugariu
15 Oct 08:17
Ce fatza de ciochista are femeia asta... Parc-ar fi sora Danei Garbovan !!
Răspunde
0 0
plugariu
15 Oct 08:16
Ce fatza de ciochista are femeia asta... Parc-ar fi sora Danei Garbovan !!
Răspunde
0 0
Trafic si Abuz de Putere !
13 Oct 04:18
Toate faptele penale ale autoritatilor slugarnice care cocheteaza cu ciuma rosie au devenit tot mai publice si mai fara frica de responsabilitati. Ca bubosul si tanti asta manifesta o lipsa completa de respinsabilitate, de minima corectitudine sau decenta legislativa. Slugile ciumei sint tot mai disperate sa “serveasca” stapinii analfabeti cum si cit pot mai bine poate a isi mentine fiecare avantajele personale. Grotesc.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?