Letonia a închis versiunea locală a site-ului de știri pro-Kremlin, Sputnik

 

Autoritățile letone au închis versiunea locală a website-ului de știri rus pro-Kremlin Sputnik, stârnind imediat criticile Moscovei, relatează Reuters, citată de Agerpres.Domeniul leton al site-ului de știri deținut de Rusia Sputniknews.lv a fost închis de registrul de domenii local, după ce Ministerul de Externe de la Riga a declarat că site-ul ar putea reprezenta o încălcare a sancțiunilor UE impuse Rusiei.

"Ministerul de Externe a atras atenția autorităților responsabile asupra faptului că înregistrarea numelui domeniului Sputniknews.lv include o posibilă violare a regimului de sancțiuni impuse de UE", a declarat ministerul leton într-un e-mail pentru Reuters.


Ambasada rusă în Letonia a afirmat pe contul său oficial de Facebook că acțiunea constituie "un război informatic".

Aceasta este "o blocare neîntemeiată a portalului Sputniknews.lv de către autoritățile letone", a adăugat ambasada în comunicat.

Versiunea locală a serviciului de știri Sputnik a fost lansată pe 12 februarie, cu scopul de a atrage cititori în rândul minorității largi vorbitoare de limbă rusă din Letonia, amintește Reuters. În prezent, versiunea letonă a site-ului poate fi accesată la adresa sputniknewslv.com.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?