Legea "cazierului infracţiunilor sexuale" a intrat în vigoare, Poliţia începe verificările

 
Violator în serie
Violator în serie
Violator în serie Scene de violență extremă, surprinse în stradă, la Pitești

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea care permite identificarea rapidă, prin intermediul Registrului naţional automatizat, a persoanelor care au comis infracţiuni sexuale.

În registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale sunt incluse şi infracţiunile şi contravenţiile sexuale, de hărţuire a adulţilor sau minorilor.

Odată cu intrarea în vigoare a legii, poliţiştii trebuie să-i viziteze pe toţi cei înscrişi în registru, nu mai târziu de trei luni.

Fotografierea persoanei înscrise în registru se face anual sau cu ocazia constatării schimbării înfăţişării persoanei. 

De asemenea, actul normativ stipulează păstrarea unei evidenţe a persoanelor fizice sancţionate, condamnate ori împotriva cărora s-au luat măsuri cu caracter penal ori administrativ, conform Codului penal, şi a celor faţă de care au fost dispuse măsuri procesual penale.

Potrivit actului normativ, nu se înscriu în acest registru persoanele care la data comiterii faptelor erau minore, cu excepţia cazurilor în care instanţa a cerut în mod expres acest lucru.

Registrul se constituie ca o evidenţă distinctă de cea a cazierului judiciar.

Subiecte pe aceeași temă



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?