Lege împotriva lenei! Lovitură pentru românii care așteaptă ajutor social

 

O lege împotriva lenei! Mai mulți parlamentari PNL vor să interzică ajutorul social în cazul persoanelor care refuză să lucreze ca zilieri. Pe lângă munca în folosul comunității, asistații social ar trebui să presteze și mai multe slujbe sezoniere. Initiațiva a fost depusă momentan la Senat. Florin Roman este unul dintre inițiatorii proiectului de lege care propune să taie banii de ajutor social persoanelor care nu vor să se angajeze. Parlamentarul vrea să înființeze un Registru al Zilierilor care să cuprindă toate slujbele sezoniere pe care firmele le au la dispoziție. Potrivit inițiativei, asistații social au termen zece zile să se înscrie în registru, iar, ulterior, primarul comunei sau orașului îi va repartiza la muncă. 


În România există un paradox atunci când vine vorba de locurile de muncă. Angajatorii se plâng că nu au salariați, însă mulți dintre cei care stau acasă și primesc ajutor financiar nu au nicio calificare, iar unii dintre ei nu sunt nici măcar alfabetizați. Specialiștii susțin că statul ar trebui să dezvolte mai întâi servicii sociale pentru copiii din aceste familii vulnerabile. 
În prezent, în România, datele Ministerului Muncii arată că în luna septembrie, statul a plătit peste 50 de milioane de lei pentru cei aproape 200 de MII de asistați sociali. Ajutorul pornește de la 142 de lei de persoană şi crește în funcție de numărul membrilor familiei. Oamenii pot pierde banii acordați de stat dacă refuză să muncească în folosul comunității. 


Județul cu cele mai multe ajutoare sociale este Dolj, peste 12 MII de familii primesc banii din partea statului. Urmează Bacău cu 9.800 de beneficiari, dar și Teleorman cu peste 8.700 de asistați. La nivel național, sunt disponibile peste 60 de mii de locuri de muncă. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?