Lazăr Comănescu, despre aderarea României la Schengen: "Văd o oportunitate adiţională"

 
Lazăr Comănescu
Lazăr Comănescu

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat la Realitatea TV, în timpul emisiunii "Jocuri de Putere", că aderarea României la Spaţiul Schengen rămâne un obiectiv important şi, mai important, realizabil.

"Admiterea României în Schengen rămâne pentru noi un obiectiv important. Este foarte clar. Sigur că unii oameni ar putea să zâmbească mai mult sau puţin ironic, în condiţiile în care noi vorbim despre Spaţiul Schengen, dar asistăm, şi pe bună dreptate, nu doar la reintroducerea de controale la frontieră, dar şi la garduri şi, şi mai important, garduri între ţări membre Schengen. Dar eu am convingerea fermă că e vorba de măsuri temporare şi că tot mai mult lumea realizează că cel mai important e nu să construim noi bariere între statele membre UE, ci să securizăm, să consolidăm frontierele externe ale UE", a explicat ministrul de Externe Lazăr Comănescu la Realitatea TV.

"Din această perspectivă, eu, personal, văd o oportunitate adiţională în faptul că, pe fondul dezbaterilor asupra fenomenului migraţiei - dacă la început s-a vorbit predominant sau exclusiv despre aritmetici, cote - acum tot mai mult lumea acceptă, conştientizează nevoia de un efort prioritar de consolidare a frontierelor externe, de atacare a rădăcinii acestui fenomen al migraţiei.

Revenind la consolidarea frontierelor, România este apreciată pentru modul în care şi-a consolidat frontierele. Sunt convins că aderarea României la Schengen se va constitui şi într-o contribuţie la consolidarea Spaţiului Schengen. Pentru că, dincolo de ceea ce spuneam, nu putem să ignorăm că Spaţiul Schengen ca atare ţine de unul dintre elementele fundamentale ale construcţiei europene: libertatea de mişcare", a adăugat el.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?