La Miercurea Ciuc, 75 de secui au reînviat regimentul husarilor

Foto: Realitatea TV
Zeci de husari călare au defilat sâmbătă prin Miercurea Ciuc, într-un marş care va traversa mai multe localităţi din Harghita şi care s-a încheiat duminică. Asociaţia Husarilor au reînviat simbolic tradiţia de înrolare a flăcăilor în armata lui Kossuth Lajos, aşa cum se întâmpla în 1848.

75 de secui s-au adunat sâmbătă, în Miercurea Ciuc în încercarea de a readuce în actualitate tradiţia husarilor. Tinerii care au depus jurământul în detaşamentul husarilor, au jucat întâi verbunk, dansul înrolării.

11 detaşamente formează, de acum înainte, Asociaţia Husarilor din Harghita. Defilarea corpului de elită al husarilor a stârnit localnicilor un sentiment de mândrie.

Husarii au apărut în secolul al XV-lea ca să apere graniţele Imperiului Austro-Ungar. În Secuime, ei au venit în secolul al XVIII-lea. În schimbul serviciilor lor au fost scutiţi de biruri. 

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?