Jean Claude Juncker, VOTAT de Parlamentul European preşedinte al Comisiei Europene

 
Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker

Parlamentul European s-a reunit în noua formulă marți, la Strasbourg, pentru a-l valida pe fostul premier creștin-democrat al Luxemburgului, Jean-Claude Juncker, în funcția de președinte al Comisiei Europene, după ce acesta a fost desemnat, la sfârșitul lui iunie, de șefii de state și de guverne din UE. Juncker a fost ales cu 422 de voturi "PENTRU" şi 250 de voturi "ÎMPOTRIVĂ"

Votul va fi urmat a doua zi de un summit extraordinar al UE de la Bruxelles, în care va fi desemnat noul șef al diplomației europene și vicepreședinte al Comisiei Europene. Conform unor surse europene, o femeie ar asigura succesoratul funcției deținute în prezent de Catherine Ashton.

Liderii europeni caută, de asemenea, un succesor pentru belgianul Herman van Rompuy la președinția Consiliului UE.


Jean-Claude Juncker avea nevoie de o majoritate absolută, sau 376 de voturi din 751 aleși. El se bazează pe un bloc european format din grupurile Partidului Popularilor Europeni, S&D și Alianța Liberalilor și Democraților din Parlamentul European, susținere de care a avut parte la 1 iulie și germanul Martin Schulz pentru președinția legislativului european.

Deputații europeni au votat marţi după o declarație a candidatului Jean Claude Juncker. Votul va fi secret.

Noul președinte al Comisiei Europene va trebui apoi să desemneze o echipă capabilă să câștige nominalizarea Parlamentului European înainte de finalul mandatului Comisiei Barroso, în octombrie 2014.

Jean Claude Juncker și-a declarat recent intenția de a favoriza candidații de sex feminin pentru postul de comisar european.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?