Izvorul Tămăduirii. Puterea vindecătoare a aghiazmei.Rugăciunea pe care o rostesc călugării armeni

 

Se spune că apa sfințită, cunoscută în popor drept Aghiazmă, are putere vindecătoare. De Izvorul Tămăduirii, sărbătoare prăznuită de creștinii ortodocși în prima vineri după Paști, preoții sfințesc apele, rezultând Aghiazma Mică.

După slujbă, credincioșii merg acasă și stropesc casele cu apa sfințită. Călugării armeni rostesc și o rugăciune, care are puteri uimitoare.

”Doamne Dumnezeule Atotputernic, doctorul sufletelor și vindecător al organismelor, iartă-ne fiecare păcat pe care l-am făcut accidental sau involuntar. Robul tău (numele) cer umilr iertare, iluminare și vindecare. Luminează-ne ochii, curăță-ne corpul de orice boală și îndrumă-ne pe calea credinței tale sfinte. Doamne, ține departe toți dușmanii vizibili și invizibili și binecuvântat să fie Duhul tău de viață, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”

Dacă cineva este bolnav sau răcit, să spună această rugăcoune apoi să bea apă sfințită și să-și clătească fața și mâinile cu apa sfințită rămasă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?