Ivanka Trump a felicitat-o pe Maia Sandu

 
Maia Sandu, felicitată de Ivanka Trump
Maia Sandu, felicitată de Ivanka Trump

Ivanka Trump, consilier al președintelui SUA, a felicitat Guvernul de la Chișinău "pentru succesele obținute" și a încurajat Premierul Maia Sandu în implementarea reformelor anticorupție, necesare pentru creșterea investițiilor în economia Moldovei.

Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ivanka Trump, Consilierul Președintelui SUA, la Washington. În cadrul acesteia, oficialul de la Casa Albă a reconfirmat sprijinul american pentru Republica Moldova.

În prealabil, Maia Sandu s-a întâlnit la Casa Albă cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, cu care a discutat despre reformele de la Chișinău, potrivit unui comunicat al Administrației SUA.

Dialogul cu Ivanka Trump a inclus teme ca reformele anticorupție, atragerea investițiilor în economia Moldovei, promovarea implicării femeilor în afaceri și politică și asigurarea oportunităților egale pentru toți cetățenii, se arată într-un comunicat al Executivului din R.Moldova.

Ivanka Trump a remarcat importanța decisivă a efortului anticorupție pentru capacitatea Moldovei de a atrage investiții și a crea locuri de muncă.

„Lupta împotriva corupției este esențială pentru a atrage investiții și pentru a crea un mediu de afaceri puternic. SUA va sprijini în continuare Republica Moldova în implementarea reformelor democratice, dar și dezvoltarea programelor de abilitare a femeilor, precum și asigurarea egalității de șanse care să încurajeze femeile să se lanseze în afaceri", a mai spus consilierul Președintelui SUA, Ivanka Trump.

Premierul moldovean a descris eforturile Guvernului de a reforma justiția, inclusiv bătălia pentru asigurarea unui proces corect de alegere a noului Procuror General și a solicitat suportul Administrației Prezidențiale a SUA în fortificarea instituțiilor democratice din Moldova.

„Moldova este o țară care luptă pentru un început nou, democratic și facem eforturi ca să restabilim încrederea cetățenilor în stat și în viitorul lor acasă", a declarat Maia Sandu „Vrem să lăsăm în urma noastră instituții puternice și funcționale".

Ivanka Trump a încurajat Guvernul în realizarea procesului de reforme care au drept scop modernizarea țării și creșterea calității nivelului de viață al cetățenilor Republicii Moldova.

Maia Sandu s-a întâlnit cu Mike Pence. SUA susțin reforma anticorupție din R. MoldovaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Scott
19 Sep 17:44
De ce nu a felicitat-o si pe tovarășa Dănciĺă Viorica?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?