Iohannis: Acţiunea lui Tăriceanu, uşor deplasată. S-a pregătit, nu a putut fi o decizie de moment

 
Iohannis: Acţiunea lui Tăriceanu, uşor deplasată. S-a pregătit, nu a putut fi o decizie de moment / Foto: MEDIAFAX
Iohannis: Acţiunea lui Tăriceanu, uşor deplasată. S-a pregătit, nu a putut fi o decizie de moment / Foto: MEDIAFAX

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că acţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu este "uşor deplasată" şi că "s-a pregătit pentru această fază", nefiind "o decizie luată pe moment" având în vedere că ştia "şi cum se va numi partidul şi că va candida din partea USD".

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre acţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu de a ieşi din PNL şi de a înfiinţa propriul partid, el răspunzând: "Acţiunea lui Tăriceanu e uşor deplasată".

Iohannis a precizat, răspunzând unei alte întrebări, că decizia i se pare premeditată.

"Având în vedere că, imediat după ce domnul Tăriceanu s-a situat în afara partidului prin acţiunile sale, a făcut anunţul că înfiinţează un partid, a ştiut şi cum se va numi partidul şi că va candida din partea USD şi că va fi cel mai bun, cred că s-a pregătit pentru această fază, nu a putut să fie o decizie luată pe moment", a spus Iohannis, care a afirmat că Tăriceanu "nu are nicio şansă" împotriva lui Antonescu la alegerile prezidenţiale.

Întrebat dacă el consideră că Tăriceanu şi Ponta au avut o înţelegere în acest sens, Iohannis a răspuns: "Nu ştiu dacă a existat o înţelegere directă, nici nu ştiu dacă au avut întâlniri directe, dar aceste lucruri, probabil, vor veni la suprafaţă într-un timp rezonabil şi se vor şti".

Prim-vicepreşedintele PNL s-a arătat convins că Tăriceanu nu va fi urmat de mulţi dintre liberali.

"Cred că s-a situat într-o fundătură de unde nu mai poate ieşi politic. Aţi putut observa reacţiile colegilor din PNL, care au fost foarte clare, şi nu cred că se va produce o mişcare de amploare către acest nou partid, care nu am nicio certitudine că se va înfiinţa măcar", a spus Iohannis.

El a precizat că nu crede că USD îl va susţine pe Tăriceanu la alegerile prezidenţiale şi a declarat, în repetate rânduri, că nu crede că Tăriceanu va reuşi să înfiinţeze partidul pe care l-a anunţat.

"Unu la mână, nu cred că va înfiinţa vreun partid. Este aşa de complicat de înfiinţat un partid în România în ziua de astăzi, încât, pur şi simplu, putem să punem texte pe Facebook, să declarăm la televizor, dar de acolo până la a face un partid funcţional este cale lungă. Probabil cunoaşteţi prevederea, trebuie să ai 25.000 de membri fondatori în 18 judeţe şi aşa mai departe, condiţie foarte, foarte greu de îndeplinit. În al doilea rând, chiar dacă s-ar înfiinţa, nu ar fi la nicio concurenţă cu PNL", a afirmat Iohannis.

El a apreciat că acţiunea lui Tăriceanu "în niciun caz nu a făcut bine" partidului, dar "nici nu strică mult".

"Dacă un fost preşedinte, şi din păcate nu este primul, iese din partid ca să înfiinţeze un partiduleţ pe care pe urmă îl pune în braţele unui competitor politic, ca să nu spun altceva, al PNL-ului, este, cum bine a spus preşedintele partidului, un «deja vu», este regretabil, nu ajută PNL, dar în această situaţie concretă nici nu strică mult", a spus Iohannis.

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat, miercuri, demisia din PNL.

Tăriceanu declara, miercuri seară, la un post TV, că USL trebuie să continue, că va înfiinţa o nouă formaţiune liberală, care se va numi Partidul Reformator Liberal, şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, tot miercuri seară, că demersul lui Călin Popescu Tăriceanu de a înfiinţa un nou partid liberal reprezintă pentru PNL un "deja vu", în mod similar cu demersul lui Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica, trecuţi într-o zonă de putere.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Janos Farkas
28 Feb 12:54
AVENTURI, DOAR LA ASTA SE PRICEPE TARICEANU, NU SE DEZMINTE NICIDE DATA ASTA !
DAN DIACONESCU MAI REPEDE INFINTEAZA UN NOU PATRID DECAT AVENTURIERUL TARICEANU :)))))))))))))))
Răspunde
1 0
Ilie
28 Feb 12:48
Sa speram ca Tariceanu isi va reveni din ratacire, sa lase cantecul de sirena de pe la televiziunile lui Felix si sa se reintoarca in PNL. Omul asta a luat-o complet razna daca isi inchipuie c-o sa-l sustina PSD-ul la prezidentiale.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?