Internship la Guvern: Ponta iniţiază ceremonia de lansare pentru 300 de tineri, la Parlament

 
Ponta iniţiază ceremonia de lansare a programului de practică în Guvernul României.
Ponta iniţiază ceremonia de lansare a programului de practică în Guvernul României.

Cea de-a treia ediţie a Programului oficial de Internship la nivelul administraţiei publice centrale, derulat de Guvernul României, ia startul marţi, 21 iulie, printr-o ceremonie de lansare susţinută de premierul Victor Ponta şi membrii  Executivului . Evenimentul are loc la Palatul Parlamentului.

Programul  de practică în administraţie publică centrală  a ajuns la a treia ediţie şi se desfăşoară pe o durată de două luni. Din cei peste 3.500 de aplicanţi, doar 300 de tineri au fost selectaţi să participe la activităţile desfăşurate în cadrul cancelariei Primului-Ministru şi a Secretariatului General al Guvernului, în ministerele şi departamentele conduse de miniştri şi miniştri delegaţi, precum şi în instituţiile publice din subordinea acestora, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Ceremonia de lansare se va desfăşura la Palatul Parlamentului, în sala I.C.Brătianu, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a membrilor Executivului. Prim-Ministrul şi o parte dintre miniştri vor lua cuvântul în faţa celor 300 de finalişti pentru a le prezenta viziunea proprie despre program şi despre rolul acestuia în reîmprospătarea aparatului administrativ central.

Unul dintre momentele importante ale ceremoniei de lansare îl reprezintă întâlnirea dintre cei 300 tineri selectați și o parte dintre absolvenții celor două ediții anterioare ale Programului de Internship. Aceștia vor împărtăși din experiența proprie a anilor precedenți, din activitățile notabile pe care le-au parcurs în timpul programului și din planurile lor de viitor.


La finalul evenimentului, tinerii vor avea ocazia de a lua un prim contact cu responsabilii desemnați de fiecare dintre cele 72 de instituții participante, cu scopul de a se familiariza cu programul și specificul acestora.

Programul oficial de Internship 2015 prezintă o serie de noutăți față de edițiile precedente. Pentru prima dată în administrația publică, stagiul de practică este remunerat lunar, iar participanții beneficiază și de cazare cu titlu gratuit pe toată durata programului.

Pentru a fi selectați, stagiarii din acest an au trecut prin trei probe de concurs: evaluarea dosarelor, testul grilă de aptitudini și proba de interviu. Pentru promovarea obiectivității în procesul de selecție, evaluarea dosarelor s-a efectuat în mod anonimizat de către 63 dintre absolvenții edițiilor anterioare.

Grupul este alcătuit din studenți ori tineri absolvenți de programe universitare din țară și din străinătate, cu vârsta de până la 25 de ani. În vederea selecției listei finale, din cei peste 3.500 de candidați înscriși, s-a avut în vedere evaluarea calității pregătirii universitare, a motivației, a potențialului de asimilare și dezvoltare, precum și a competențelor lingvistice și IT. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?