Indivizii care l-au agresat pe adolescentul român, la Paris, au tras focuri de armă

 
MEDICI: Starea tânărului rom bătut cu bestialitate în Franţa se ameliorează / Foto: telegraph.co.uk
MEDICI: Starea tânărului rom bătut cu bestialitate în Franţa se ameliorează / Foto: telegraph.co.uk

Indivizii care l-au agresat pe adolescentul român de etnie romă la Paris au tras focuri de armă în tabăra în care locuia acesta, poliţia ajungând cu întârziere, afirmă martori citaţi de Journal du Dimanche.

"Au fost focuri de armă, iar romii au început să plângă. Am văzut oameni cu cagule. Nu ştiu câţi erau, dar erau de culoare. Aveau cagule pe feţe, dar li se vedeau mâinile", afirmă Monica, o locatară a taberei de romi.

Toată seara a fost agitaţie în tabăra de romi, după care s-au auzit noi focuri de armă, precizează Monica: "Trei-patru bubuituri. Era cam ora 23.00 (...)".

Poliţia, care a sosit cu întârziere, a găsit un cartuş utilizat şi trei gloanţe intacte.

Tânărul rom de origine română bătut cu bestitalitate la Pierrefitte pe 13 iunie a încercat să fugă de agresori, dar aceştia au înconjurat tabăra de nomazi, au declarat alţi martori pentru poliţia franceză, conform TF1. Se pare că totul a pornit de la o spargere. Vineri, pe 13 iunie, un copil în vârstă de 11 ani surprinde un hoţ prin efracţie undeva în departamentul Seine-Saint-Denis. Mai târziu, seara, un tânăr rom în vârstă de 17 ani este găsit inconştient într-un cărucior de supermarket, cu faţa tumefiată.

Prezentat mai întâi sub numele de Darius, în vârstă de 16 ani, ulterior s-a dovedit, potrivit unor surse concordante, că se numeşte de fapt Gheorghe, are 17 ani şi a fugit dintr-un centru de psihiatrie din România, pentru a se alătura părinţilor în Franţa, pe teritoriul căreia a pătruns sub o identitate falsă.

Echipe de poliţie s-au întâlnit cu Mariana şi Victor, doi locuitori din tabăra lui "Darius". În acea vineri, către ora locală 18.00 (19.00, ora României), Victor aude nişte tineri la intrarea în tabără. Înarmaţi cu bâte, ei vor să discute cu "Darius", de la care vor să recupereze ceea ce a furat. Tânărul este cunoscut de poliţie. Cu nouă zile înainte de dramă, ar fi fost reţinut de forţele de ordine după ce a încercat să fure un televizor. După ce locuitorii taberei refuză să-l predea, grupul ameninţă. "Vom veni după el", ar fi avertizat tinerii.

Două ore mai târziu, grupul revine în tabără. De această dată au mai multe arme. Martori citează arme automate, bâte de baseball şi săbii. "Erau vreo 20 de persoane, poate mai multe", potrivit unui martor. "Darius a încercat să fugă peste gard, dar tinerii au încercuit tabăra", potrivit aceleiaşi surse. Astfel tânărul a fost prins şi, sub ameninţarea unui pistol, a fost urcat cu forţa într-o maşină.

În aceeaşi seară, răpitorii i-au contactat telefonic pe părinţii lui "Darius" în două rânduri. Ei au cerut o răscumpărare în valoare de 15.000 de euro la primul apel, redusă la 5.000 de euro la al doilea. Mama tânărului îi cere proprietarului român al unui garaj din vecinătate să o ajute şi să negocieze cu răpitorii. "Le vom da tot ce a furat Darius", promite ea.

După ce se duce în La Cité des Poètes, un cartier-problemă vecin cu tabăra, proprietarul garajului dă, întâmplător, peste tânăr. Băiatul zace inconştient în cărucior, cu faţa tumefiată. "Mi-a pierit glasul. Abia respira, dar trăia", îşí aminteşte el.

Proprietarul garajului încearcă să-l aducă în cărucior până în tabără, dar abandonează la colţul străzii şi pleacă în căutarea părinţilor.

"Darius" este transportat imediat la Urgenţe, la Spitalul Lariboisière de la Paris. Primul examen de bilanţ este terifiant: faţa tumefiată, dinţi sparţi, membre rupte. Tânărul a fost "linşat", probabil după ce a fost sechestrat într-o pivniţă, aşa cum atestă funinginea de pe corp.

Poliţia Judiciară din departamentul Seine-Saint-Denis a fost însărcinată cu ancheta deschisă pentru răpire, sechestrare şi "acte de barbarie". Ancheta se anunţă dificlă, deoarece principalii martori refuză să colaboreze, de frica represaliilor, potrivit TF1.

Tânărul se află, duminică, în continuare, între viaţă şi moarte. Însă avocata familiei a declarat pentru Le Journal du Dimanche că există o "primă mică veste bună", şi anume starea tânărului înregistrează o uşoară ameliorare. Medicii i-ar fi redus doza de sedativ care-l menţine în comă indusă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
3 0
COCIOABA,IMPARATUL TIGANILOR SI INDO-PACHISTANEZILOR DE PRETUTINDENI
23 Jun 22:56
Ce vreti sa spuneti inconstientilor despre minoritarii colorati care au speriat vestul...practicandu-si meseriile traditionale[cersit,inselat,ciordit,etc]ca se trag de la ROMa[nu dela India...mancatias?]..iar ROMania-i patria tiganilor de pretutindeni?
Răspunde
8 -1
ROMAN
23 Jun 15:54
1 la mana: ERA TIGAN
2 la mana: O MERITA CU SIGURANTA (daca prin absurd nu o merita, citeste puntul 1 din nou)
3 la mana: DE CE NE PASA NOUA E PATESC HOTII TIGANI ?
4 la mana: Sper s-o pateasca cati mai multi hoti LA FEL
Răspunde
7 0
Lupu
23 Jun 14:27
Cine le-o mai fi spus rom sau rrom...a facut deliberat ca sa se apropie de numele Romania, roman. Asa toti locuitorii din Europa de Vest cred ca toti romii din lume vin din Romania. Nu poti sa le ceri sa vada ca e diferit"rrom" sau "rom" sau ca limba romana e diferita de limba romàni
Răspunde
5 0
Vlad Iulian Cristian Sava
23 Jun 15:49
6 Pentru asta nu ai decat sa-i multumesti lui nea Iliescu ca el este cel care a introdus termenul
3 0
ROMania nu-i patria tiganilor de pretutindeni.
23 Jun 22:48
6 Pardon mo,poate vrei sa spui limba tiganeasca,cat timp mai suntem majoritari in ROMania trebuie sa-i numim pe limba noastra[pe romaneste!]tigani,etnie[natie]si limba tiganeasca,la fel cum procedam si cu celelalte minoritati nationale,caci nu spunem de exeplu despre sasii[pe nemteste!]ca vorbesc deutsch...ci pe romaneste,ca vorbesc saseste[nemteste]sau despre maghiari nu spunem[pe ungureste!] ca vorbesc mogyoro...ci maghiara[ungureste!]etc,etc
6 0
Alex Stanciu
23 Jun 14:10
ala nu e ROMAN , e chiar RROM!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?