În urma embargoului impus de China, Coreea de Nord își ia înapoi cărbunele exportat

 

O flotă de nave cargo nord-coreene, cele mai multe având încărcătură ce cărbune, s-au întors în portul Nampo, de unde au pornit, după ce le-a fost refuzată întrarea în apele teritoriale chineze. Guvernul chinez a ordonat companiilor sale comerciale să refuze cărbunele din statul nord-coreean, relatează Reuters.

În urma testelor nucleare repetate, care au atras nenumărate critici internaționale, China a interzis toate importurile nord-coreene de cărbune, începându cu data de 26 februarie a.c. Această interdicție a condus la retezarea completă a exportului acestei țări, cărbunele fiind produsul principal de export.

Pentru a reduce comerțul de cărbune între cele două țări, departamentul vamal al Chinei a emis un ordin oficial pe 7 aprilie care prevede ca societățile comerciale chineze să returneze încărcătura de cărbune provenită din Coreea de Nord, au declarat trei surse din domeniul comerțului, care au informații directe asupra ordinului.

Pe data de 7 aprilie, președintele american, Donald Trump, și omologul său chinez, Xi Jingping, au avut o întrevedere în care au discutat problema Coreei de Nord, în mod special.

Datele de livrare de pe platforma de analiză și informație financiară Thomson Reuters Eikon prezintă o mulțime de nave cargo care se întorc spre principalul port din Coreea de Nord, Nampo. Aproape toate ambarcațiunile transportă mărfuri din China.

Autoritățile chineze nu au dat un răspuns oficial cu privire la acest eveniment.

Administrația Trump a făcut presiuni asupra Chinei pentru a ține în frâu Coreea de Nord, iar cel mai potrivit mod în acest moment sunt sancțiunile economice, deoarece aceasta țară își trimite marea majoritate a exporturilor către vecinul său gigant, China.

Subiecte pe aceeași temă



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?