În a 7-a lună a sarcinii simțea că ceva îi împinge copilul din burtă. La ecografie medicii au amuțit

În luna aprilie a anului 2015 ambulanța a adus la unul dintre spitalele orașului ucrainean Dnipro o tânără femeie însărcinată. Medicii, care nu se așteptau să vadă ceva neobișnuit, încă nu știau că urmau să se ocupe de un caz unic. După consultul inițial ei au devenit foarte confuzi: ea se afla în luna a șaptea de sarcină, însă ceva propriu-zis îi împingea copilul spre exterior, scrie perfectmedia.tv.

Misterul a fost repede dezvăluit: Elena Sedova (25 ani) aștepta tripleți. Doi feți erau situați în partea de sus a uterului, iar unul — în partea de jos. Prin propria lor greutate fetițele de sus își împingeau surioara afară. Pe parcursul ultimelor zile Elena a simțit o mișcare ciudată în abdomen, însă spera că travaliul nu va începe prematur.

Dar, din păcate, micuța Likeria a apărut pe lume în luna a șaptea de sarcină. Minusculă și slabă, ea cântărea doar 950 de grame. Fetița a fost îndată pusă într-un incubator, iar medicii se pregăteau de nașterea celorlalte două micuțe. Însă brusc, spre uimirea tuturor, contracțiile Elenei au încetat.

Medicii au fost nevoiți să facă o alegere dificilă. De obicei, dacă gemenii apar pe lume cu un interval mare de timp între ei, peste o oră travaliul este stimulat artificial. Însă de această dată specialiștii aveau îndoieli: celelalte două fetițe erau chiar mai mici decât surioara lor. Ele puteau pur și simplu să nu supraviețuiască. În aceste condiții doctorii au hotărât să aștepte.

Peste 38 de zile, când micuța Likeria crescuse până la 1.5 kg, Elena a simțit brusc o slăbiciune puternică și neliniște. Medicii au consultat-o și au hotărât că a sosit momentul nașterii. În aceeași zi pe lume au apărut două fetițe sănătoase și minunate — Zlata și Stephaniya. Iar Elena, în sfârșit, a putut să le îmbrățișeze pe cele trei micuțe ale sale.

În prezent tripletele unice au 1.5 ani. Likeria, care la naștere a fost de două ori mai mică decât surioarele ei, acum nu le este cu nimic inferioară: toate trei sunt sănătoase, active și pregătite de noi și neobișnuite realizări.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?