În 2009 sărbătorim 200 de ani de la naşterea naturalistului Charles Darwin

 
Foto: shimer.edu
Foto: shimer.edu
În 2009 sărbătorim 200 de ani de la naşterea naturalistului Charles Darwin şi 150 de ani de la publicarea lucrării sale care a schimbat mentalităţi la nivel de omenire, "Originea speciilor", cea în care Darwin îşi făcea cunoscută teoria evoluţionistă.


Darwin este primul om care a constatat că speciile au strămoşi comuni şi că evoluează prin selecţie naturală. Fosilele pe care Darwin le-a găsit în timpul călătoriilor lui în Ţara de Foc, Chile, Peru şi în Insulele Galapagos au făcut ca noi toţi să considerăm azi, că fiecare specie evoluează pentru că trebuie să supravieţuiască. Mai mult decât atât, orice schimbare produsă în mediu ne obligă să ne adaptăm sau să cădem victime ale selecţiei naturale.

Adunarea Generală a Organizaţiei Internaţionale de Ştiinţe Biologice a declarat anul 2009 "Anul Darwin", un an în care să sperăm că ştiinţa va aduce noi soluţii pentru problemele omului modern.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?